17-06-2016 Laatste kans voor bezitters van het trekkercertificaat. Nog tot het eind van deze maand kunnen zij het certificaat omwisselen voor het T-rijbewijs. Vanaf 1 juli 2016 is dit niet meer mogelijk.

Deze rijbewijscategorie geldt voor het rijden op de openbare weg met land- en bosbouwtrekkers (LBT) en motorrijtuigen met beperkte snelheid (MMBS).

Uitzondering

De categorie T is niet verplicht voor trekkers en 'MMBS' die niet breder zijn dan 130 cm (inclusief verwisselbaar uitrustingsstuk aan de voorkant) en één van de volgende functionaliteiten heeft: maaien, onkruid bestrijden, vegen, sneeuwruimen, gladheid bestrijden of hondenpoep verzamelen. Ook mogen deze voertuigen niet de mogelijkheid hebben om een aanhangwagen of verwisselbare machine te trekken.

Rijbewijs B en C

Wie in het bezit is van een rijbewijs categorie 'B' en dat vóór één juli 2015 heeft gehaald, hoeft niets te doen. Bij de eerstvolgende verlenging van het rijbewijs wordt de 'T' automatisch bijgeschreven. Ook bezitters van rijbewijs categorie 'C' krijgen de 'T' erbij bij de eerstvolgende verlenging van hun rijbewijs automatisch bijgeschreven.