“Lachen om logistiek en transport”

Boekpresentatie op Logistica in de Jaarbeurs

6-11-2019  Op de eerste dag van de beurs Logistica in de Utrechtse Jaarbeurs heeft Bart Lammers zijn nieuwe boek ten doop gehouden. De uitgave heet ‘Lachen om logistiek en Transport’ en bevat korte verhalen over logistiek en transport, die verluchtigd zijn met illustraties van tekenaar Peter Boersma. Het eerste exemplaar van het boek werd in ontvangst genomen door Machiel van der Kuijl, onze algemeen directeur.

Bart Lammers is Supply Chain Manager bij Technische Unie en heeft diverse managementfuncties in de logistiek achter de rug. Daarover schrijft hij regelmatig, in columns en boeken. Twee jaar geleden verscheen van zijn hand  ‘Het Pakhuis’, een logistieke managementroman. Het jongste werk van Bart is zowel vermakelijk als leerzaam, niet alleen voor mensen die in de logistiek werkzaam zijn, maar ook voor hun familie en vrienden.

Toevallig

De samenwerking met tekenaar Peter Boersma kwam min of meer toevallig tot stand, zegt Bart. “We kenden elkaar niet eens, maar we bleken op twee minuten afstand van elkaar te wonen. Peter maakt wekelijks een cartoon in de Goudse Post en ik benaderde hem om te vragen wat plaatjes te maken voor bij presentaties die ik regelmatig houd. Ik had al een idee voor dit nieuwe boek en gaandeweg kwamen we tot de conclusie dat bij elk verhaaltje wel een tekening  zou passen. Zo is de samenwerking ontstaan”, aldus Bart, die na de overhandiging van het boek aan Machiel van der Kuijl nog met hem in gesprek ging over het belang van samenwerking in de logistiek.


Coöperatief

Machiel gaf in de Jaarbeurs aan dat de roep om samenwerking  wel regelmatig klinkt, maar dat de uitvoering ervan zo eenvoudig niet is. “Je hoort regelmatig beweren dat er meer en beter moet worden samengewerkt in de logistiek. Maar samenwerken is lang niet altijd even gemakkelijk, Vragen als: match je met elkaar?’, ‘vind je samen oplossingen?’ en ’is er sprake van een coöperatieve houding over en weer?’ komen bij elke keer dat er wordt samengewerkt voorbij. Als de ene partij zich opportunistisch opstelt en de andere coöperatief, dan is het resultaat uiteindelijk  toch een opportunistische samenwerking. Het werkt echt alleen als je er allebei coöperatief in staat”,  aldus Machiel.


Signeren

Het boek ‘Lachen om logistiek en transport’ is in elke boekhandel en via internet te koop. Op zaterdag 7 december zullen Bart Lammers en Peter Boersma bij boekhandel Verkaaik in Gouda het boek samen signeren. De sessie is van 14.00 tot 15.00 uur.

 

Bart Lammers (links) en Peter Boersma (midden) overhandigden het eerste exemplaar van hun boek aan Machiel van der Kuijl, onze algemeen directeur.
Bart Lammers (links) en Peter Boersma (midden) overhandigden het eerste exemplaar van hun boek aan Machiel van der Kuijl, onze algemeen directeur.

 

Onze ledenadviseur Alice
Contact

Vragen over internationaal ondernemen?

Alice en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder