05-11-2015  De gewijzigde internationale regels op het gebied van het vastzetten van lading in containers en de nieuwe regels op het gebied van het wegen van containers zijn de onderwerpen op het seminar ‘Shippers’ forum on containers transport’ op 1 december in de haven van Antwerpen.

Boetes

De nieuwe regels leggen de verantwoordelijkheid neer bij de verlader. Niet-naleving kan voor verladers tot ernstige gevolgen leiden, zoals boetes of strippen van containers op de terminal.

Praktijk

Sprekers op het seminar zijn verladers die nauw betrokken zijn geweest bij de totstandkoming van de wetgeving, maar die ook de dagelijkse praktijk kennen. Tijdens de bijeenkomst is er ruim gelegenheid om te sparren met andere deelnemers over hoe zij met de nieuwe regels omgaan.

Meer informatie en aanmelden

‘Shippers’ forum on containers transport’ is gratis voor EVO-leden. Niet-leden betalen 100 euro. Het seminar wordt gehouden op 1 december in de haven van Antwerpen, Havenhuis, Entrepotkaai 1, 2000 Antwerpen. Aanvang 11.00 uur.

Nadere informatie staat op de site van de Europese koepelorganisatie European Shippers’ Council. Daar kunnen belangstellenden zich ook inschrijven voor het gehele programma (inclusief een haventour in Antwerpen).