Lak: Masterplan Spoorvervoer in eindfase

Het plan wordt binnenkort aangeboden aan Stientje van Veldhoven

29-01-2018 Onze voorzitter Steven Lak was donderdagavond gastspreker tijdens het Spoorcafé in Brasserie het Zalmhuis in Rotterdam. Hij ging daar onder meer in op de stand van zaken rondom het Masterplan Spoorvervoer, dat binnenkort wordt aangeboden aan verantwoordelijk staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en waterstaat).

Lak werkt al een tijd aan het plan, dat het spoorvervoer aantrekkelijker moet maken en het wegverkeer moet ontlasten. In het plan komen afspraken te staan tussen verschillende partijen die zich bezighouden met spoorvervoer. Voor verladers moet het daardoor aantrekkelijker worden om te kiezen voor het vervoer per spoor. Er wordt momenteel hard gewerkt aan het uitwerken van het plan, zo liet Lak weten.

Gratis toegang

Het Spoorcafé is een bijeenkomst die wordt georganiseerd door voorlichtingsbureau Rail Cargo. Tijdens iedere editie is er een gastspreker en een netwerkborrel. Op de editie in het Zalmhuis kwamen tientallen geïnteresseerden af. Voor leden van evofenedex is de toegang gratis. Kijk op de website van Rail Cargo voor meer informatie over het volgende Spoorcafé.

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder