26-08-2011  Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie heeft besloten om de aanstelling van de Landelijk Officier van Justitie voor transportcriminaliteit te verlengen tot eind 2012. Volgens TLN, Tapa (Transported Asset Protection Association) en EVO geeft minister Opstelten daarmee een duidelijk signaal af dat hij de aanpak van transportcriminaliteit serieus neemt.

Afgelopen tijd is een groot aantal activiteiten en maatregelen tegen transportcriminaliteit in gang gezet, die nu hun vruchten beginnen af te werpen. Het is daarom van groot belang om het project ook na 2012 voort te zetten, aldus de organisaties.

Schade: 350 miljoen euro per jaar

Het bedrijfsleven lijdt jaarlijks circa 350 miljoen euro directe schade door transportcriminaliteit. TLN, Tapa en EVO benadrukken daarom al geruime tijd het belang van een landelijke aanpak. Zij stellen dat dit ook na 2012 bij het openbaar ministerie en politie moet zijn geregeld. Bijvoorbeeld door een permanente aanstelling van de Landelijk Officier van Justitie voor transportcriminaliteit.

Verantwoordelijkheid

Het bedrijfsleven is zelf ook bereid haar verantwoordelijkheid te nemen. Nauwe samenwerking tussen publieke en private partijen speelt daarbij een essentiële rol.