Langere stremming hefbrug Boskoop dreigt

Provincie heeft al vijf schadeclaims ontvangen van bedrijven die gebruikmaken van wegvervoer en binnenvaart

08-11-2019  Het is nog onzeker of de hefbrug in Boskoop voor maandag 18 november weer open kan. Dit stelt de provincie Zuid-Holland in een brief die naar Provinciale Staten is gestuurd. Er was in de planning rekening gehouden met een onzekerheidsmarge van vier dagen. Helaas zijn deze vier extra dagen inmiddels al benut doordat werkzaamheden vanwege slecht weer niet door konden gaan. Elke dag dat het vanaf nu slecht weer is, betekent mogelijk een dag extra stremming en hinder.

De werkzaamheden zijn wel in volle gang. Er zijn inmiddels extra windverbanden aangebracht om de stabiliteit van de brug te verbeteren, en van de bestaande windverbanden zijn de roestige delen verwijderd. Door het verwijderen van het windverband in de torens zijn nieuwe roestplekken zichtbaar geworden. Deze roestvorming moet volgens de provincie ten minste tot stilstand worden gebracht.

Werkzaamheden N11

In de nacht van 8 op 9 november en van 15 op 16 november voert Rijkswaterstaat werkzaamheden uit op de N11. De weg is daarom gesloten van vrijdag 8 november 21.00 tot zaterdag 9 november 12.00 vanaf Zoeterwoude Rijndijk tot en met Alphen aan den Rijn. Van vrijdag 15 november 21.00 uur tot zaterdag 16 november 12.00 uur is de N11 gesloten vanaf Alphen aan den Rijn tot en met Bodegraven. Deze werkzaamheden zijn erg ongelukkig qua tijdstip en vanwege de stremming in Boskoop, maar uitstel is niet mogelijk. Rijkswaterstaat meldt dat het onderhoud moet gebeuren voor de winterperiode. Er wordt wel extra personeel en materieel ingezet om overlast te voorkomen.

Actuele informatie

Voor de actuele informatie verwijzen we onze leden graag naar de webpagina van de provincie Zuid-Holland. Eventuele schadeclaims kunnen hier ook worden ingediend. Momenteel heeft de provincie al vijf schadeclaims ontvangen van bedrijven die gebruikmaken van wegvervoer en binnenvaart. Als evofenedex vinden wij deze situatie erg vervelend voor onze leden. Daarom gaan we graag met jullie in gesprek. Leden die problemen ervaren van de stremming kunnen zich melden bij j.mensies@evofenedex.nl.

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder