23-12-2014   Er is beweging in de markt. Dat merkt Johan Doornenbal, directeur Luba Groep, specialist in het uitzenden van logistiek en industrieel personeel. ‘Maar als er dan een vacature is, wil men wel het welbekende schaap met de vijf poten.’

Vaak ontbreekt voor een dergelijke duizendpoot de financiële ruimte. Om werkgevers (verladers en/of eigen vervoerders) uit die spagaat te helpen is de Luba Groep een strategische samenwerking aangegaan met Talent4Werk. Dat levert de organisatie ‘Talent4Logistiek’ op, die de zekerheid van goede flexibele medewerkers biedt, zonder het risico en de kosten van het aannemen van nieuwe mensen. Dat doet Talent4Logistiek onder andere door de (loonkosten)subsidies en premiekortingen te combineren, wat een kandidaat financieel extra interessant maakt voor een werkgever.

Financiële prikkel

Volgens Fried Sengers van Talent4Logistiek hebben veel goede medewerkers in de afgelopen jaren hun werk verloren. Dat betreft werkzoekenden van vijftig plus, maar ook jongeren tussen de 18 en 26 jaar. “Deze groepen komen vaak in aanmerking voor een financiële prikkel vanuit de overheid. Door een juiste inzet van private en publieke middelen kun je investeren en toch besparen op de kosten, terwijl je er een talentvolle medewerker bij krijgt.”

Vraag

Talent4Logistiek neemt de vraag van een werkgever als uitgangspunt. Er wordt een kandidaat gezocht die daarbij past en de opleidingsbehoefte wordt samen met EVO-opleidingen ingevuld. De kandidaat is daardoor zo snel mogelijk productief in de organisatie. “Zo versterken we elkaar,” zegt Johan Doornenbal. “EVO-opleidingen kent de opleidingsbehoeften in de logistiek en transport, wij hebben kennis van de markt en zijn bedreven in de selectie van kandidaten, terwijl de kracht van Talent4Werk ligt in het begeleiden van mensen en het optimaal benutten van subsidies.”

Maatschappelijk

Volgens Doornenbal is nu hét moment om deze oplossing aan te bieden aan ondernemers die willen groeien, op een maatschappelijk verantwoorde manier. “Dat deze werkwijze je als bedrijf óók helpt om te gaan voldoen aan de Participatiewet die 1 januari 2015 ingaat, is mooi meegenomen. Al blijft de behoefte van de ondernemer ons uitgangspount.”

Meer informatie? Mail naar info@talent4logistiek.nl of bel 040 8200 540.