10-04-2012  In Zuidwest-Nederland kunnen nog 10 bedrijven deskundige hulp krijgen bij het opstellen van hun plan van aanpak om een ‘Lean and Green’-award te bemachtigen. De KvK organiseert hiervoor samen met EVO, TLN en Connekt op 24 april een voorlichtingsbijeenkomst bij Jan de Rijk in Roosendaal, waar geïnteresseerden te horen krijgen hoe het traject eruit ziet en waar ‘award winnaars’ vertellen over hun ervaringen.

Duurzamer

Met de ‘Lean and Green’-award laten bedrijven zien dat zij maatregelen nemen om hun logistieke proces duurzamer te maken. De ‘Lean and Green’-award wordt toegekend op basis van een plan waarin CO2-doelstellingen zijn vastgelegd en prestatie-indicatoren zijn bepaald.

Aantrekkelijke combinatie

Goed voor het milieu, maar vooral ook voor de portemonnee. Een aantrekkelijke combinatie die veel verladers en logistiek dienstverleners over de streep trekt om nu hun CO2-uitstoot te verlagen. Bijvoorbeeld door minder lege kilometers te rijden, door meer te bundelen en door beter samen te werken.

Kostenbesparing

Jan de Rijk Logistics uit Roosendaal is er in 2007 mee begonnen en verwacht dit jaar een verlaging van de CO2-uitstoot van 20 procent. Bijkomend voordeel is dat het ook een kostenbesparing oplevert. De logistiek dienstverlener heeft voor zijn plannen een ‘Lean and Green’-award ontvangen’.

Bedrijven in Zuidwest-Nederland

Andere bedrijven in Zuidwest-Nederland die hun CO2-uitstoot binnen vijf jaar met minimaal 20 procent gaan reduceren, zijn De Graaf Logistics, Oosterhout Container Terminal, Suiker Unie, JMT International, Zeelandia, Kloosterboer, Friesland Campina Cheese, Palletcentrale Groep en Saver. Al deze bedrijven hebben voor hun plannen een ‘Lean and Green’-award ontvangen.

Aanmelden

Aanmelden voor de bijeenkomst op 24 april: stuur een e-mail naar EVO, Henk Meulenbroeks, of neem contact op met Sandra Leenders van de Kamer van Koophandel Breda, telefoon 076 5646 934.