Leden aan het woord | Saltrex

Online veiling voor schade- en restpartijen

Na vijftien jaar ervaring in de juridische afhandeling van transportschades zag advocaat Michael Hajdasinski een nieuwe rol voor zichzelf weggelegd als online bemiddelaar in de koop en verkoop van schade- en restpartijen. Met hulp van een externe financier lukte het hem om een online B2B-platform te beginnen. Wereldwijd kunnen verzekeraars, productiebedrijven, handelaren, rederijen en vervoerders die goederen in eigendom hebben gekregen, met traders in contact komen.

Als advocaat vervoersrecht zag Michael Hajdasinski dat verzekeraars na honorering van een schadeclaim niet konden vaststellen of de verkoop van schadepartijen het beste resultaat opleverde. Op basis van dat idee ontwikkelde hij een internationaal online B2B-veilingplatform voor de handel in schadepartijen en overtollige voorraden. Aanbieders van afgekeurde, rest- en schadepartijen schakelen meestal tussenpersonen voor de verkoop van die goederen. “Dat is wel gemakkelijk”, zegt Michael Hajdasinski, “maar de verkoper weet dan niet of hij een reële prijs heeft gekregen.” Reden voor hem om een online marktplaats voor schade- en restpartijen op te zetten: Saltrex.

Startup

Vijftien jaar lang was Hajdasinski betrokken bij de juridische afhandeling van transportschades als advocaat bij Van Traa Advocaten in Rotterdam. “In juni 2015 heb ik mijn aandeel in Van Traa teruggegeven en ben ik met een bureau, papier en een nietmachine met Saltrex begonnen. Niet helemaal alleen trouwens, want investeerder VenturesOne werd aandeelhouder en gaf mij onderdak in zijn gebouw vol inspirerende startups.”

Vanaf het idee tot de eerste handelstransactie was Hajdasinski een jaar bezig. “Ik heb eerst elke stap in het online aanbieden uitgeschreven. Daarna heb ik de hulp ingeroepen van een IT-consultant en twee jonge IT’ers voor een spoedcursus systeemarchitectuur en techniek. Zo kon ik goed voorbereid in zee gaan met een systeembouwer.” Het resultaat is een online veilingsite met een dashboard voor verkopers en kopers. Verkopers kunnen het product aanbieden met een foto en informatie over het product en eventuele restricties, kopers kunnen na aanmelding aanvinken in welke goederen zij geïnteresseerd zijn en wat hun regiovoorkeur is.

Saltrex is geen fysieke marktplaats, maar van sommige producten zijn monsters aanwezig.
Saltrex is geen fysieke marktplaats, maar van sommige producten zijn monsters aanwezig.

 

Sanctielijst

Hajdasinski faciliteert met Saltrex veilingen van een verscheidenheid aan goederen. “Het meest gaat het om producten die op termijnmarkten worden verhandeld, zoals koffie- en cacaobonen, rijst en metalen, maar we hebben ook elektronica en transformatoren voorbij zien komen. Het gaat ook niet altijd om schadepartijen. Op dit moment staat er op de website ook een overcomplete partij noten die voor consumptie geschikt is.” Om van het platform gebruik te maken, is inschrijving nodig. “We screenen elke partij via Dun & Bradstreet aan de hand van het internationale DUNS-nummer voor identificatie. Via Dun & Bradstreet voeren wij ook sanctiecontroles uit, zodat er niet wordt gehandeld door partijen die op een Europese of Amerikaanse sanctielijst staan.”

Een andere partner in de onlineveiling is Icepay, de escrow agent, oftewel de partij die een tussenbankrekening beheert. “Als de veiling is afgelopen, stort de koper de betaling op die rekening. Hij krijgt vervolgens een unieke vrijstellingscode waarmee hij de partij kan ophalen.”

Krediet

Hajdasinski kreeg steun van internationale goederen- en transportverzekeraars en verzekeringsmakelaars. “In mijn tijd als advocaat heb ik krediet opgebouwd en zonder kennissen uit die tijd was het niet mogelijk geweest om Saltrex van de grond te krijgen. Dat neemt niet weg dat ik veel tijd heb besteed aan presentaties bij potentiële aanbieders. Ik moest hen zien te overreden hun goederen op een moderne manier aan te bieden. Uiteindelijk kreeg ik bedrijven mee die in hun netwerken lieten weten dat zij hun partijen alleen nog via ons platform zouden aanbieden. Daardoor kwamen ook de kopers met ons in contact.”

In mei vorig jaar was de eerste transactie een feit en wisselde een partij IT-apparatuur van eigenaar. Niet veel later volgden een partij haver en een partij cacaobonen. Hajdasinski: “De verkopers kiezen overigens niet vaak voor een veiling waarbij iedereen tegen elkaar opbiedt, maar voor tendering, waarbij potentiële kopers figuurlijk met een gesloten envelop een bod uitbrengen en aan het eind zien of zij de koper zijn.”

Michael Hajdasinski: “In mijn tijd als advocaat heb ik krediet opgebouwd”
Michael Hajdasinski: “In mijn tijd als advocaat heb ik krediet opgebouwd”

 

Proefabonnement

Dit artikel is eerder verschenen in evofenedex magazine. evofenedex magazine is ons ledenblad, met toegankelijke informatie over de wereld van transport en logistiek. evofenedex magazine zet op een rij wat nieuwe overheidsregels betekenen voor je dagelijkse bedrijfspraktijk, hoe je moet omgaan met juridische kwesties en het biedt praktische handvatten als het gaat om magazijnhulpmiddelen, personeelsbeleid, automatisering en wagenpark. Vraag nu kosteloos het proefabonnement aan.

Onze ledenadviseur Nanne
Contact

Vragen over supply chain management?

Nanne en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder