evofenedex deelt dagelijks de ervaringen vanuit bedrijfsleven

Leestijd 2 minuten

5-2-2021  Onze ledenservice behandelde afgelopen maand honderden vragen over brexit. De meeste vragen gingen over oorsprong, REX, btw en ICC Incoterms® 2020. Onderwerpen waarvoor je zeker bij evofenedex aan kunt kloppen. Ook de brexit-breaks voor leden worden goed bezocht.

evofenedex ondersteunt bedrijven die internationaal ondernemen op talrijke manieren. Zoals met onze ledenservice, trainingen en webinars. Zo helpen wij met de uitgebreide Brexit-wegwijzer leden hun weg te vinden in het woud van nieuwe regels voor zakendoen met het Verenigd Koninkrijk (VK). Deze uitgebreide Q&A vol vragen met betrekking tot handel en logistiek is nu weer bijgewerkt en helemaal actueel. Aan de hand van 8 onderwerpen loodsen we je snel en eenvoudig naar de juiste informatie over de nieuwe spelregels. Want een goede voorbereiding draagt bij aan een efficiënte ketenlogistiek en duurzame handelsrelaties.

Eerste ervaringen

De problematiek met betrekking tot verkeerstromen, wachttijden en onjuistheden in papierstromen lijkt zich in grotere mate te concentreren rond de Britse zijde van de keten, maar heeft ook haar weerslag in de Nederlandse havens. Belangrijke kanttekening hierbij is dat we er ook in Nederland nog niet gerust op kunnen zijn dat er geen nieuwe problemen ontstaan. De ladingvolumes van en naar het VK worden ingeschat op zo’n 70 procent. We weten niet of de groei van volumes in de praktijk leidt tot nieuwe knelpunten.

Continue dialoog

Met de ervaringen van leden zijn we in gesprek gegaan met overheden in Nederland en het VK, om daar waar mogelijk processen te optimaliseren, informatie te delen en rimpels glad te strijken. Zo is het gezamenlijke overleg tussen het Britse en Nederlandse Overleg Douane Bedrijfsleven zeker voor herhaling vatbaar. Ook informeerden we op verzoek politici over onze ervaringen en aandachtspunten.

Leden stellen honderden vragen over brexit

‘Versterk eerlijke handel’ is 1 van onze 10 punten die handel en logistiek een belangrijke impuls geven en daarom in elk verkiezingsprogramma thuishoren.

Peter
Contact

Vragen over de brexit?

Peter helpt je graag verder