Door deze verplichting op je te nemen, houd je de controle over de goederen en documenten

Leestijd 2 minuten

13-08-2020  Een lidbedrijf heeft een Amerikaanse klant, die voor zijn standaardbetaling een Letter of Credit vraagt. De klant wil de goederen komen afhalen op basis van de ICC Incoterms® 2020-regel Free Carrier (FCA).

Welke vraag is precies gesteld?

Een Amerikaanse klant vraagt voor zijn standaardbetaling een Letter of Credit, maar hij wil de goederen komen afhalen op basis van de ICC Incoterms® 2020-regel Free Carrier (FCA). Is het handig deze regel te gebruiken?

Antwoord Ledenservice

Een E- of F-regel is geen handige combinatie met de betalingscondities Cash Against Document of een Letter of Credit (L/C). Wanneer vervoerdocumenten onderdeel zijn van de te leveren documenten volgens de L/C, is het raadzaam te kiezen voor C- of D-regels. Bij deze condities neemt de verkoper de verplichting tot het organiseren van vervoer en douanedocumentatie. Door deze verplichting op je te nemen, houd je de controle over de goederen en documenten, zoals een Bill of Lading of Airway Bill. Bij E- en F-regels is de verkoper niet verantwoordelijk voor het transport, waardoor het lastig kan zijn aanspraak te maken op de vervoersdocumenten. Tenzij er aparte afspraken zijn gemaakt over de overdracht van de Onboard Bill of Lading volgens het mechanisme van de ICC Incoterms® 2020.

Wil je meer weten over het zo slim mogelijk gebruiken van de ICC Incoterms® 2020? Neem dan contact op met onze Ledenservice.

Onze ledenadviseur Alice
Contact

Vragen over internationaal ondernemen?

Alice en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder