Ledenvraag | Kan ik mijn werknemers verplichten zich te laten vaccineren tegen COVID-19?

Leestijd 1 minuut

Nee, dit kan niet. Hoewel je als werkgever moet zorgen voor een veilige en gezonde werkomgeving en het vaccineren daaraan bijdraagt, gaat het instructierecht van de werkgever niet zo ver dat je de werknemer kan verplichten zich te laten vaccineren. Er is namelijk geen wettelijke grondslag voor verplichte vaccinatie en de verplichting zou een inbreuk maken op het grondrecht van lichamelijke integriteit van de werknemers. Zij mogen zelf beslissen wat er met hun lichaam gebeurt.

Je mag als werkgever in beginsel ook geen arbeidsrechtelijke gevolgen verbinden aan de weigering. Werknemers die weigeren mag je dus niet om die reden ontslaan. Ook zul je, als een werknemer het vaccin weigert en toch corona krijgt, het loon tijdens de ziekte moeten doorbetalen. In sommige uitzonderlijke gevallen (bijvoorbeeld zorg aan een risicogroep) kan het wel te rechtvaardigen zijn, dat je als werkgever tijdelijk andere werkzaamheden aan een weigerende werknemer aanbiedt.

Aanmelden HR-update

Meld je aan voor de HR-update en krijg iedere maand de laatste trends, actualiteiten en ledenvragen rondom HR en arbeidsrecht in de logistiek in je mailbox.

Onze bedrijfsjurist Peter
Contact

Advies nodig of vragen?

Peter en de andere bedrijfsjuristen helpen je graag verder