08-03-2013  EVO-Ledenservice beantwoordt regelmatig vragen over de subsidieregeling voor Euro-VI-voertuigen. Ledenadviseur Martijn Duijndam zette de belangrijkste informatie op een rij. 

Investeer nu in Euro-VI

De overheid verstrekt subsidie voor de aanschaf van voertuigen met een maximale massa van 5001 kilogram of meer die voorzien zijn van een Euro-VI-motor. De subsidiehoogte kan maximaal € 4500 bedragen. De subsidieregeling loopt tot 31 december 2013. Dit maakt het aantrekkelijk om dit jaar al in Euro-VI (in plaats van Euro-V) te investeren. 

Toegang Maasvlaktes

Voertuigen die de Maasvlaktes op moeten (en die niet vallen in een van de bijzondere categorieën, zie informatie rechts op deze pagina), dienen vanaf 1 januari 2014 Euro-VI te zijn, of een Euro-V tot een leeftijd van 7 jaar na eerste dagkentekening binnen de EU. Let op dat Euro-V-voertuigen die dit jaar worden afgeleverd na 1 januari 2014 niet meer de Maasvlaktes op mogen. Dit omdat Euro-VI dit jaar al volop leverbaar is.

Voorwaarden subsidieregeling

Om voor de subsidieregeling in aanmerking te komen is een aantal voorwaarden gesteld:

  • De aanvrager dient de eerste kentekenhouder te zijn van een ongebruikte vrachtwagen, bus of bestelwagen.
  • Voor het voertuig dient een Euro VI-typegoedkeuring afgegeven te zijn.
  • De toegestane maximale massa dient tenminste 5001 kilogram of hoger te zijn.
  • Het definitieve kentekenbewijs dient na 29 februari 2012 en vóór 31 december 2013 tenaamgesteld te zijn.

Na vaststelling van de subsidie dient het voertuig minimaal 6 maanden op naam van de subsidieaanvrager te blijven staan. Agentschap NL zal de subsidie terugvorderen als de tenaamstelling eerder wijzigt.

Euro-VI-voertuigen van 3500 - 5000 kilogram

De subsidieregeling is ook van kracht voor voertuigen met een maximum massa van 3500 tot en met 5000 kilogram voorzien van Euro-VI-motor. Voor deze voertuigen kan een maximale subsidie van € 1250 worden verkregen. Ook voor deze categorie geldt dat de tenaamstelling minimaal 6 maanden dient te zijn en dat de regeling tot 31 december 2013 loopt.

Subsidie aanvragen

U kunt uw subsidieaanvraag indienen bij Agentschap NL.

Stel ook uw vraag aan Ledenservice

Heeft u nog vragen over de Euro-VI-subsidieregeling? EVO-leden kunnen hun vragen gratis stellen aan de specialisten van Ledenservice. Dit kan via het reactieformulier rechts op deze pagina of telefonisch (tijdens kantooruren) via 
079 - 3467 346.