Leerlingen aan de slag met schone bevoorrading binnenstad Den Haag

In 2025 de binnenstad schoon bevoorraden

29-10-2019  Vandaag starten 24 leerlingen van 4 verschillende Haagse basisscholen met een project over de schone bevoorrading van de binnenstad van Den Haag. De leerlingen denken samen met de ondernemers die rond de Grote Markt gevestigd zijn mee over de schone levering van goederen en diensten aan de horecagelegenheden in het centrum. evofenedex neemt deel aan dit project om leerlingen én ondernemers bewust te maken van de ambitie om in 2025 de binnenstad schoon te bevoorraden.

De kick-off vond plaats in een Haagse horecagelegenheid. Daar onderzochten de leerlingen hoeveel en welke goederen en diensten op welke manier wanneer worden aangeleverd en afgevoerd. Over 5 weken starten er 24 andere basisschoolleerlingen die zich ook over dit vraagstuk buigen.


Daarnaast werken er op het Maris College Belgisch Park ook 4 bovenbouwteams aan een keuzeproject dat gaat over emissieloze distributie in de Haagse binnenstad. Met dit initiatief wil het Platform Stedelijke Distributie Den Haag de denkkracht van leerlingen gebruiken om de luchtkwaliteit in de stad te verbeteren. Techniek Nederland is één van de partners die is aangesloten bij het platform. “Leerlingen komen vaak met goede en hele andere ideeën dan volwassenen”, zegt Eef Smits, regiomanager van Techniek Nederland. “Tegelijkertijd is dit een mooie kans voor de leerlingen om in aanraking te komen met techniek, schone dienstverlening en goederenvervoer.”

 

Schone bevoorrading binnenstad Den Haag


Het project is niet alleen bedoeld om de leerlingen te helpen in hun ontwikkeling, maar ook om de  ondernemers voor te bereiden op de toekomst. Volgens beleidsadviseur Julian Mensies van evofenedex, eveneens een partner van het Platform Stedelijke Distributie Den Haag, zijn nog niet alle ondernemers op de hoogte van de plannen om in 2025 de binnenstad schoon te laten bevoorraden met voertuigen die geen schadelijke stoffen uitstoten. In 2018 ondertekenden 9 partners, waaronder evofenedex, Techniek Nederland en de gemeente Den Haag, een convenant met de plannen om in 2025 zo veel mogelijk vrachtbewegingen in de Haagse binnenstad schoon te laten zijn. Dit project met de leerlingen van het Maris College draagt bij aan de bekendheid van deze ambitie.


We roepen bedrijven op, die leveren in de Haagse stad, om actief mee te denken over deze plannen. Daarom gaan we graag in gesprek. Het is ook mogelijk dat er al goede en duurzame initiatieven zijn waar wij nog geen kennis van hebben genomen. Wij komen graag in contact met deze bedrijven. Bij interesse graag contact opnemen met Julian Mensies.

Onze opleidingsadviseur Gabriëlla
Contact

Hulp nodig bij het kiezen van een opleiding?

Gabriëlla en de andere opleidingsadviseurs helpen je graag verder