Let op bij export naar Libanon

Extra eisen gelegaliseerde factuur en certificaat van oorsprong uitgesteld tot 1 november 2019

10-10-2019  Diverse leden hebben bij ons melding gedaan van extra eisen die vanaf 1 oktober in Libanon zouden worden gesteld aan exportdocumenten. Uit navraag blijkt dat Libanon bij elke zendingen een gelegaliseerde factuur en certificaat van oorsprong wil hebben. De factuur moet bovendien afgestempeld worden door de Douane in het land van export. De actuele stand van zaken is dat de Libanese eis met een maand is uitgesteld tot 1 november 2019.

In de tussentijd probeert Eurochambres, de Europese vereniging van kamers van koophandel en industrie, de eis van tafel te krijgen of er voor te zorgen dat er in de Europese Unie eenduidig mee wordt omgegaan. Het is in elk geval niet de bedoeling dat de Douane facturen gaat stempelen omdat deze hier niet op ingericht is en een wettelijk kader daarvoor ontbreekt.

Aangekaart binnen netwerk

Dit is momenteel de enige beschikbare informatie. Omdat er nog veel onduidelijkheid is over de nieuwe eisen, hebben wij dit als evofenedex ook binnen ons netwerk aangekaart. Zodra er nieuwe informatie beschikbaar is, zullen wij dit kenbaar maken via onze website en dagelijkse Nieuwsflits.

Onze ledenadviseur Evert-Jan
Contact

Vragen over internationaal ondernemen?

Evert-Jan en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder