11-05-2016 Ook dit jaar staan de heftrucks van Linde niet op de grote vakbeurs Cemat in Hannover (eind mei-begin juni). Het merk organiseert de komende dagen een eigen beurs voor klanten en dealers, dit keer in Offenbach bij Frankfurt.

Roadster

Bezoekers krijgen daar de elektrische Linde Roadster heftruck te zien, een heftruck zonder ‘A-stijlen’ als dragers van het beschermdak. Door het weglaten van die stijlen en het aanbrengen van een plaat van gelamineerd veiligheidsglas in het dak, krijgt de bestuurder een breed panoramabeeld van zijn omgeving. Het dak is scharnierbaar bevestigd aan de bovenliggende neigcilinders tussen mast en C-stijlen.

1500 euro duurder

De ‘Roadster’ was vijf jaar geleden al eens te zien en luchthaven van Frankfurt ging ook echt met een machine werken, maar er moest marktonderzoek aan te pas komen om vast te stellen dat er voor een serieproduct een markt zou zijn. De truck kost namelijk 1500 euro meer dan de vergelijkbare elektrische Lindes in de hefvermogensklasse 2-3,5 ton.

Lithium

De bezoekers krijgen ook te zien dat Linde magazijnvoertuigen gaat leveren met een lithium-ionbatterij, waarvoor een samenwerking is aangegaan met Samsung. Een truck met een brandstofcel bewijst dat het merk, samen met voormalige moeder Linde Gas, ook een toekomst ziet in waterstof als motorbrandstof.

Automatisering

De ‘World of Material Handling’ laat dit jaar vooral zien dat Linde een snelle opmars van automatisering van het werk in magazijnen verwacht. Door innige samenwerking met het Franse bedrijf Balyo kan Linde trucks leveren die onbemand in een bestaand magazijn kunnen gaan rijden. Stap voor stap automatiseren is daarmee een mogelijkheid geworden.

Orderverzamelen

Bezoekers krijgen ook de ‘Optipick’ te zien, het systeem dat Linde introduceert voor automatisering van het bemand orderverzamelen. Het is een instrument op een armband waarmee een orderverzamelaar aan de truck opdracht geeft om naar de volgende locatie te rijden. De truck houdt dan zelf minimaal een halve meter afstand van de magazijnstelling links of rechts.