Logistica: beurs van automaten

Automatisering van magazijnwerk

7-11-2019  De beurs Logistica, vandaag nog te bezoeken in de Jaarbeurs in Utrecht, is dit jaar de beurs van de automatisering van magazijnwerk. Met voor het intern transport de automatisch geleide voertuigen of agv's. Of zoals de voertuigen nu worden genoemd de autonomous mobile robots (amr's).

Awardwinnaar

De winnaar van de Logistica Award is het bedrijf Eurotec uit Bleskensgraaf met de amr Lowpad, een voertuig met een hoogte van nog geen 13 centimeter en daarmee een transportmiddel voor goederen in stalen voorraadrekken, rolcontainers of de in de bloemenhandel bekende 'Deense karren'. Het voertuig kan in zwermen van enkele tientallen of honderdtallen worden ingezet voor orderverzamelen, verdeelwerkzaamheden of bevoorrading van productiemachines. Centrale besturingssoftware bewaart het overzicht en voorkomt botsingen.
De Lowpads maken voor hun navigatie gebruik van een 'map', een virtuele kaart van de vloer, zodat geen bakens of QR-codes op de vloer of op wanden nodig zijn. Eurotec heeft de Lowpads in net twee jaar ontwikkeld en hoopt er gebruikers voor te vinden in de bloemenexport, distributiecentra en de elektronica-industrie.


Schoonmaakrobot

Op de beurs is te zien dat veel producenten van magazijnmachines gerobotiseerde voertuigen ontwikkelen. Ook het schoonmaken van bedrijfsvloeren in magazijnen gaat daarin mee. Zo is op de gecombineerde stand van Jean Heybroek en MotracLinde de autonome schrobzuigrobot te zien van de Duitse fabrikant Adlatus.
Deze verdere ontwikkeling van de al enige jaren bekende schrobrobot heeft geen hulp van een magazijnmedewerker meer nodig voor inname van schoon water en het legen van de vuilwatertank. Deze autonome machine rijdt daarvoor zelfstandig naar het servicestation met aan- en afvoerleidingen. In dat station is de acculader geïntegreerd voor voeding van de onderhoudsvrije gelbatterijen.


Onze beursstand

Over automatisering van het magazijn en de stappen die daaraan vooraf gaan kunnen beursbezoekers van gedachten wisselen bij de stand van evofenedex in hal 3. In diezelfde hal is ook een demonstratieparcours uitgezet waar agv's en amr's van een aantal merken aan het werk zijn.

Marcel
Contact

Vragen over magazijnen?

Marcel en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder