Logistica dag 2: High Impact opleiden, productiever door gezond beleid en topdrukte tijdens lean-workshops

30-11-2017  De tweede dag van Logistica was een drukbezochte dag. Dat gold niet alleen voor het totaal aantal bezoekers aan de beurs, maar ook voor het aantal deelnemers aan de workshops in onze theaters. Wederom waren de twee workshop over ‘Lean in de logistiek’ ongekend populair met in totaal meer dan 250 deelnemers. Hoogtepunten waren de workshops ‘Productiever door gezond beleid’ en ‘High Impact opleiden’.

Productiever door gezond beleid

De eerste spreker in het theater Dag van het Magazijn was HR-manager Roos van der Burg van de Bergschenhoek groep. Sinds vier jaar zijn zij intensief  bezig met duurzame inzetbaarheid met het project ‘Wij zijn Duurzaam Inzetbaar’. Roos van der Burg gaf aan dat ze ‘in het begin eigenlijk nog niet goed wisten wat ze precies met duurzame inzetbaarheid wilden’. “Gaan we nu allemaal in groene auto’s rijden?”, vroegen ze zich hardop af.

Brainstormsessies

Na veel brainstormsessies is er een stuurgroep opgericht met collega’s uit verschillende vakgebieden. Na het gezamenlijk bepalen van de kernwaarden van Bergschenhoek groep hebben zij een beleidsimplementatieplan geschreven. Daarvoor kregen ze een ESF-subsidie. In dit plan is onderscheid gemaakt tussen instroom, doorstroom en uitstroom van medewerkers. Per fase zijn er doelen gesteld en acties geformuleerd op die doelen te bereiken. Als voorbeeld gaf Van der Burg het Persoonlijk Uitstroom Plan (PUP) voor de uitstroom van medewerkers.

logistica

Resultaat

Het resultaat van dit traject is onder andere bewustwording en wederkerigheid, open pensioenbeleid, besteed er voldoende tijd en energie aan en blijf herhalen. Van der Burg: “Het gaat je eerst geld kosten, maar het betaalt zich zeker terug”. Lees het hele verhaal

In het Trends in Warehousing theater gaf Marjolein Berends, projectleider innovatie bij evofenedex, de workshop High Impact opleiden. Met High Impact opleiden heeft ze één doel: zorgen voor een blijvende gedragsverandering door opleiden. Ze stal de show met haar standpunt: “Ga weg uit het klassieke klaslokaal en maak er bijvoorbeeld een simulatiemagazijn van. Ondanks dat we dit al jaren doen, is het een soort van schijneffectiviteit”.

Discussie

Met wat tegenstribbelende deelnemers kwam de discussie op gang. Toen Marjolein de harde cijfers liet zien, veranderde de sfeer. Zo blijkt uit onderzoek dat met deze klassieke vorm van lesgeven slechts vijf tot tien procent van de inhoud wordt onthouden. Aan de hand van onder andere allerlei voorbeelden gaf Marjolein haar boodschap om met opleiden blijvend resultaat te boeken handen en voeten.

Niet meer dan nodig

Enkele tips van Marjolein: “Leave your comfort zone. Want dan ga je leren. Probeer je medewerkers ook uit de panic zone te te houden. En als ze daar terecht komen, geef ze dan een zwemvest”. Daarbij voegde ze dat het met opleiden belangrijk is dat het ‘just in time’ en ‘just enough’ gebeurd. Leer je medewerkers dus niet meer dan ze daadwerkelijk nodig hebben bij hun dagelijkse werkzaamheden.

Record

Ook gister stonden er weer twee workshops over lean op het programma. Met een totaal aantal bezoekers van meer dan 250 waren deze workshops ongekend populair. Lange rijen, eindeloos gescan bij de ingang maar bovendien leuke interactieve workshops die vandaag nog twee keer gegeven zal worden. Wie zich hiervoor heeft ingeschreven, doet er verstandig aan tijdig te komen om zeker te zijn van een plaatsje op de eerste rij.

Onze opleidingsadviseur Gabriëlla
Contact

Hulp nodig bij het kiezen van een opleiding?

Gabriëlla en de andere opleidingsadviseurs helpen je graag verder