04-11-2013  Online warenhuis wehkamp.nl gaat in Zwolle het grootste geautomatiseerde distributiecentrum voor online retail ter wereld bouwen. Dit maakte Gert van de Weerdhof, CEO van RFS Holland Holding B.V., het moederbedrijf van wehkamp.nl, vandaag bekend.

Investering

Met dit technologisch hoogwaardige distributiecentrum krijgt Nederland volgens het bedrijf - naast Schiphol, Aalsmeer en Rotterdam - ook in Zwolle een logistiek centrum van formaat. De investering bedraagt meer dan 100 miljoen euro.

Capaciteit

Het geautomatiseerde magazijnsysteem krijgt bijna 480.000 picklocaties waar de diverse items liggen opgeslagen. De items worden opgehaald door 468 geautomatiseerde shuttles. Daarmee wordt het distributiecentrum voor wehkamp.nl het grootste geautomatiseerde ter wereld voor online retail. De maximale pickcapaciteit van het systeem is 196.000 items per dag.

Meegroeien

Met de ambitieuze plannen speelt het bedrijf naar eigen zeggen in op de verwachting dat de Nederlandse consument over tien jaar 50 procent van zijn aankopen online zal doen. Het nieuwe distributiecentrum moet dochterbedrijven wehkamp.nl, Create2fit en Fonq.nl de mogelijkheid geven met deze trend mee te groeien.

Start

De bouw van het distributiecentrum start dit najaar. De verwachting is dat wehkamp.nl het nieuwe pand in de zomer van 2015 betrekt.