23-06-2016  Bij zijn aantreden in 2015 beloofde Fiat Professional directeur Domenico Gostoli het segment lichte bedrijfsvoertuigen ‘verder te professionaliseren en een grotere dynamiek te geven’. In navolging op deze belofte introduceerde Fiat Professional recent in Turijn twee kersverse modellen; de Talento en de Fullback. Met die laatste, een gezamenlijke ontwikkeling met Mitsubishi, betreedt ook Fiat het pad van de pickups.

Logistiek en e-commerce

“Fiat heeft het grootste gamma lichte voertuigen en is op verschillende vlakken, vooral technisch, steeds een voorloper geweest”, aldus Domenico Gostoli tijdens de introductie van de laatste wapenfeiten van het Italiaanse bedrijfswagenmerk. “Logistiek en vooral e-commerce doen de markt van bestelauto's nog altijd stijgen. Met onze nieuwe modellen blijven wij inspelen op deze trend.”  

Talento

De Talento neemt in de Fiat Professional-range de plek in tussen de Doblò Cargo en de Ducato. “Met de Talento zijn we nog beter in staat aan alle uiteenlopende wensen van onze klanten te voldoen,” aldus de directeur.

Razend populair

De Fullback is Fiat Professional’s nieuwe medium-duty pick-up truck. Gostoli: “Deze pickup maakt onze range compleet.” Fiat ontwikkelde de Fullback met name met het oog op markten in Afrika en het Midden Oosten. Markten waar dit type auto razend populair is.