11-04-2016  In de driehoek van Apeldoorn, Deventer en Zutphen laat de bereikbaarheid van bedrijven te wensen over, in het bijzonder in de spits. Een logistiek makelaar gaat de bedrijven opzoeken waarvan de auto’s vaak in de file staan.

Afspraken

De slechte bereikbaarheid is een kostenpost voor handels- en productiebedrijven omdat medewerkers en goederen later dan gepland op de plaats van bestemming arriveren.  EVO, TLN, het ministerie van Infrastructuur en regionale overheden hebben afgesproken samen te werken aan het verbeteren van de bereikbaarheid.

Makelaar

Het samenwerkingsprogramma ‘Beter Benutten’ werkt met logistiek makelaars, specialisten die bedrijven actief gaan helpen met slimme inrichting van logistiek en mobiliteit. In de driehoek van Apeldoorn, Deventer en Zutphen is Freek Boele als logistiek makelaar aan de slag gegaan, iemand met ruime ervaring met logistiek binnen bedrijven, onder meer vanuit Lean and Green en EVO.

Truckspotting

Boele werkt samen met logistiek makelaars in de regio’s Zwolle-Kampen en Twente. Zij maken gebruik van het voorwerk dat enige tijd geleden is verricht. Door middel van ‘truckspotting’ is namelijk genoteerd welke bedrijven met enige regelmaat in het gebied rijden en welke bedrijven vaak met hun auto’s in de file staan.

Actieve benadering

Logistiek makelaars gaan de bedrijven actief benaderen. Boele over zijn opdracht: “Ik ga met de bedrijven in gesprek over projecten die hen voordelen opleveren in termen van kosten, service en duurzaamheid en die bovendien zorgen voor een betere benutting van de wegen in het gebied.”