16-03-2012  Gisteren werd Ron Kars van Technische Unie in de Van Nelle Ontwerpfabriek in Rotterdam verkozen tot logistiek manager van het jaar 2011. Hij liet daarmee Barry Barnshoorn van Action en Bas Vorstenbosch van Halliburton achter zich.

 

Groot project

Kars leidde de afgelopen vijf jaar een groot project: terwijl het DC van Technische Unie in Alphen aan den Rijn open bleef, is het totaal vernieuwd en verbouwd. Kars typeerde het als 'het vervangen van een vliegtuigmotor terwijl je vliegt'. Er is een totaal nieuw geautomatiseerd orderpickingsysteem ingevoerd en is er een oplossing gevonden voor het ruimtegebrek waar het DC mee kampte.

Inspireren en motiveren

De jury en de aanwezigen waren erg te spreken over de omvang van dit project en de wijze waarop hij zijn collega's wist te inspireren en motiveren. Volgens Kars kon dit project alleen slagen door de tomeloze inzet van de collega's en stelde dan ook dat de eer van deze prijs met name voor het team is bedoeld, niet alleen voor hem.

Toekomstscenario's

De verkiezing werd opgeluisterd door een uitgebreid dagprogramma met kennissessies, de logistieke speeddate van Jong Logistiek Nederland en keynote speaker Johan Derksen. Tijdens de kennissessie van EVO werd met de stichting Toekomstbeelden der Techniek en aanwezigen in de zaal gediscussieerd over toekomstscenario's en wat deze vragen van de logistiek manager van de toekomst.