Zoetermeer, 6 oktober2011

Internationale topstudenten spelen innovatieve Supply Chain Game

Gistermiddag verrichtte Machiel van der Kuijl, algemeen directeur van EVO, de officiële opening van de pilotlocatie van LogiXperience, hét ervaringscentrum voor iedereen die te maken heeft met logistiek en supply chain. Deze opening vond plaats bij EVO in Zoetermeer. Van der Kuijl heette LogiXperience welkom in ‘het huis van meer dan 20.000 bedrijven uit vooral handel en industrie’. EVO is gastheer tot april 2012. 'We zijn tot april 2012 de eerste halteplaats in een tour langs enkele andere plaatsen. In 2013 zal LogiXperience dan definitief landen op de campus van Dinalog in Breda.

LogiXperience is een project van belangenorganisaties, onderwijsinstellingen en leveranciers van logistieke producten en diensten. Met het ervaringscentrum LogiXperience willen zij de kennisdeling en innovatie op het gebied van logistiek stimuleren en bijdragen aan een beter imago van de logistieke sector. Initiatiefnemer Jeff van Hek zei te verwachten dat deelnemers met hun presentaties nieuwe klanten voor zich kunnen winnen, maar noemde het ook een voordeel dat potentiële klanten niet alleen de oplossing van de leverancier kunnen zien. Machiel van der Kuijl voegde toe: ‘Iedereen in de logistiek moet dit gaan zien. Ken je de slimme oplossingen niet, dan mis je de boot.’

Experience center met demonstraties

Na de kick-off zullen de partners van LogiXperience het komende halfjaar hun innovatieve logistieke oplossingen en toepassingen tentoonstellen in het atrium van EVO. Bezoekers die nieuwsgierig zijn naar innovatieve hoogstandjes op gebied van vervoer, supply chain en magazijn, kunnen deze testopstellingen fysiek en virtueel beleven. Dit kan tijdens de wekelijkse demonstratie- en informatiesessies. Het atrium biedt onder andere ruimte aan een Supply Chain visualisatie met levensgrote, verrijdbare schermen en  de opleidingshal is ingericht met een automatische heftruck, RFID-poort, een orderpickplein, een model van een automatische magazijnkraan voor assemblagebedrijven en een semi-automatische installatie voor het lossen van een zeecontainer.

Supply Chain Game

38 veelbelovende internationale masterstudenten bonden gisteren de strijd met elkaar aan tijdens de Supply Chain Game, die speciaal voor de opening is ontwikkeld door de Technische Universiteit Eindhoven. Door het spelen van deze game krijgen de studenten beter inzicht in hoe voorraadbeheer- en –optimalisatie doorwerkt in de totale logistieke keten. De game is een unieke manier om verworven theorie in praktijk te brengen. LogiXperience wil de game op termijn beschikbaar stellen aan hbo’s en universiteiten.

Over LogiXperience

LogiXperience is niet alleen een ervaringscentrum en ontmoetingsplek voor logistieke professionals, het is ook een ideaal platform om mensen voor het eerst te laten kennis maken met de wereld van de logistiek. Hierdoor kan LogiXperience een bijdrage leveren aan een beter imago van de sector. LogiXperience is een initiatief van AiDC Consultants B.V. Inmiddels steunen vijftig partijen het initiatief.