06-10-2011  Gistermiddag was de officiële opening van de pilotlocatie van LogiXperience, het ervaringscentrum voor iedereen die te maken heeft met logistiek en supply chain. De opening vond plaats bij EVO in Zoetermeer. EVO is gastheer tot april 2012. Daarna zal LogiXperience elders tijdelijk onderdak zoeken en vanaf 2013 biedt de campus van Dinalog in Breda een permanente vestigingsplek.

Beter imago logistiek

LogiXperience is een initiatief van belangenorganisaties, onderwijsinstellingen en leveranciers van logistieke producten en diensten. Met het ervaringscentrum LogiXperience willen zij de kennisdeling en innovatie op het gebied van logistiek stimuleren en bijdragen aan een beter imago van de logistieke sector.

Experience center met demonstraties

Na de kick-off van de testfase vandaag, stellen de partners van LogiXperience het komende halfjaar hun innovatieve logistieke oplossingen en toepassingen tentoon in het atrium van EVO. Bezoekers die nieuwsgierig zijn naar innovatieve hoogstandjes op het gebied van vervoer, supply chain en magazijn, kunnen de testopstellingen ‘fysiek en virtueel beleven’ tijdens de wekelijkse demonstratie- en informatiesessies.

Visualisatie

Het atrium biedt onder andere ruimte aan een supply-chainvisualisatie met levensgrote, verrijdbare schermen. De opleidingshal is ingericht met automatische heftrucks, RFID-poorten en een orderpickplein.

Game

Internationale masterstudenten bonden vandaag de strijd met elkaar aan in de ‘Supply Chain Game’, die de Technische Universiteit Eindhoven voor de opening heeft ontwikkeld. Door het spel krijgen de studenten beter inzicht in hoe voorraadbeheer- en -optimalisatie doorwerkt in de logistieke keten. LogiXperience wil de game op termijn beschikbaar stellen aan hbo’s en universiteiten.