Kansen van werknemers vergroten door middel van opleiding

Leestijd 2 minuten

30-11-2020  Bedrijven kunnen vanaf nu gebruikmaken van gratis scholing en loopbaanadvies voor medewerkers. De inspanningsverplichting die aan het aanvragen van de loonkostentegemoetkomingen NOW 2.0 en 3.0 is gekoppeld levert soms vragen op. Via de website 'Hoe werkt Nederland' kunnen werkgevers meer informatie verkrijgen.

Maar ook bedrijven die geen NOW hebben aangevraagd kunnen hier gebruik van maken. Bijvoorbeeld om de kansen te vergroten voor hun personeel op de arbeidsmarkt of doorgroei te realiseren binnen de eigen organisatie. Veranderingen op het werk onder invloed van digitalisering kunnen ook een aanleiding zijn om je medewerkers op deze tools te wijzen of misschien wil je juist mensen uit een andere sector helpen die een stap willen zetten richting een logistiek beroep. Denk dan ook eens aan onze sector- of branchegerichte opleidingen.

Gratis scholing

Op de website van ‘NL leert door’ staat vanaf maandag 30 november een handige tool met het opleidingsaanbod van 14 aanbieders. Hiermee kan gezocht worden in alle gratis leerpakketten, abonnementen, cursussen, en trainingen. Daar is geen specifieke voorkennis nodig. Je leest hier ook meer over hoe je deze opleidingen kunt aanvragen en welke aanbieders hun opleidingen aanbieden. Om een cursus of training te volgen, hoeft een werknemer zich alleen maar aan te melden bij een opleider die subsidie heeft gekregen. De opleider handelt verder de administratie en kosten af.

Er kunnen meerdere aanleidingen zijn om gebruik te maken van scholings- en ontwikkelingstrajecten. Bijblijven in het vakgebied,  nieuwe vaardigheden aanleren als gevolg van automatisering en werken op afstand. Of juist de kansen vergroten op werk in de toekomst, een traject van werk naar werken in een bij een ander bedrijf in dezelfde of een andere sector. In dit artikel schreven we meer over de mogelijkheden en drijfveren voor talentontwikkeling.

Gratis loopbaanadvies

Vanaf 1 december 2020 zijn er ook weer kosteloos loopbaanadviezen beschikbaar. Het aanbod bestaat net als de vorige keer uit een reeks van 4 gesprekken met een gecertificeerde loopbaancoach. Voor medewerkers die zich willen bij- of omscholen, maar nog niet goed weten waar ze moeten beginnen, is dat een handige manier om zich te laten adviseren. De loopbaancoach helpt ze verder en handelt de administratie af, er zijn geen kosten aan verbonden.

Loopbaanadvies zorgt er voor dat medewerkers gemakkelijker meekomen in het werk en bevordert hun duurzame inzetbaarheid. Of, bij tegenvallende omzetten, helpt het ze zich te oriënteren op een andere baan.  In dit artikel leggen we samen met loopbaancoach Ester Leibbrand toe hoe loopbaanontwikkeling kan bijdragen aan gelukkigere werknemers.  Wil je meer weten over het combineren van talentontwikkeling, loopbaanadvies en subsidies, lees dan dit artikel.

Onze opleidingsadviseur Gabriëlla
Contact

Hulp nodig bij het kiezen van een opleiding?

Gabriëlla en de andere opleidingsadviseurs helpen je graag verder