Ondernemers bijgepraat over loondoorbetaling bij ziekte

De volgende lunchupdate staat gepland voor 20 april van 12.00 tot 13.00 uur

22-01-2021  Ruim 30 deelnemers aan de eerste Lunchupdate arbeidsrecht werden op 19 januari in één uur bijgepraat over loondoorbetaling bij ziekte en andere belangrijke actuele ontwikkelingen op het gebied van arbeidsrecht en de arbeidsmarkt.

Het thema van de eerste lunchupdate van 2021 was loondoorbetaling bij ziekte. Wij krijgen namelijk veel vragen van leden over dit onderwerp. Anneke Nijk, advocate bij Lexence, heeft de deelnemers alles verteld over de duur van de doorbetalingsverplichting, de vaststelling van het loon bij ziekte en de loonsancties (loonopschorting en loonstopzetting) die je als werkgever kan toepassen als een werknemer zich niet houdt aan zijn of haar reïntegratieverplichtingen. Daarbij is het wel belangrijk de juiste sanctie toe te passen en altijd eerst schriftelijk te waarschuwen.

ReÏntegratiedossiers

Verder gaf Anneke de tip om in lastige reïntegratiedossiers als werkgever een deskundigenoordeel aan het UWV te vragen over je reïntegratie-inspanningen om de kans op een loonsanctie van het UWV te verkleinen. Mocht het UWV toch een loonsanctie opleggen aan de werkgever, dan is het belangrijk om te kijken of het maken van bezwaar en het vragen van een nieuwe beoordeling zinvol is om de periode van de loonsanctie korter te maken.

Passende arbeid

Ook heeft Anneke aan de hand van gezichtspunten uit de rechtspraak uitgelegd in welke situaties de passende arbeid die een werknemer verricht stilzwijgend kan veranderen in de bedongen arbeid, waardoor een nieuwe uitval wegens ziekte kan leiden tot een nieuwe loondoorbetalingsverplichting van 104 weken. Meer informatie over dit onderwerp kun je vinden in ons online kennisdossier.

Tot slot ging Anneke aan de hand van stellingen in op actuele vragen, zoals “Kun je een werknemer verplichten om zich te laten vaccineren?” Zie voor het antwoord op deze vraag ook onze ledenvraag.

Lunchupdate #2 in april

De volgende lunchupdate staat gepland voor 20 april van 12.00 tot 13.00 uur, dus zet deze datum alvast in de agenda. Houd onze HR-update in de gaten voor extra informatie over deze lunchupdate. Heb je suggesties voor of vragen over de volgende Lunchupdate arbeidsrecht? Neem dan contact op met Marinke Roebersen via m.roebersen@evofenedex.nl.

Onze bedrijfsjurist Peter
Contact

Advies nodig of vragen?

Peter en de andere bedrijfsjuristen helpen je graag verder