06-04-2017 Door eenvoudiger regelgeving kan Schiphol veilig verder groeien. Dat stelt evofenedex in een eerste reactie op het rapport van de Onderzoekraad voor Veiligheid over de veiligheid op de luchthaven. De ondernemersvereniging wil bijvoorbeeld alle vrachtvluchten vanaf één baan laten landen en vertrekken.

Vrachtvervoer

Schiphol is een luchthaven van wereldformaat, ook voor import en export. Een betere netwerkkwaliteit en duidelijker service op de grond zorgen er volgens evofenedex voor dat meer bedrijven zich in de regio vestigen.

Groeien

Door alle regels voor de ‘geluidshinderreductie’ is Schiphol inmiddels een ingewikkelde luchthaven met scherp vastgelegde aanvlieg- en vertrekroutes en wisselend baangebruik. Waar Heathrow met twee landingsbanen 500.000 vluchten per jaar afhandelt, heeft Schiphol er vijf nodig. evofenedex, belangenbehartiger van 15.000 handels- en productiebedrijven, stelt dat de luchthaven het aantal gevaarlijke situaties kan terugdringen en vervolgens eenvoudig kan doorgroeien door de regelgeving op de grond en in de lucht te vereenvoudigen

Luchtvracht

Momenteel is de afhandeling van luchtvracht op Schiphol versnippert over vier verschillende locaties, wat voor veel verkeer op en rondom de luchthaven zorgt. Door alle vrachtafhandelingen op Schiphol Zuidoost te vestigen, komt er één centraal punt voor de luchtvrachtoperatie. Ook komt er hierdoor extra capaciteit voor passagiersterminals op Schiphol Centrum, waar nu een tijdelijke terminal staat.