Maak door coronavirus vrijgevallen slots beschikbaar voor vracht

evofenedex roept op zoveel mogelijk luchtvrachtcapaciteit in te zetten voor de Chinese markt

21-02-2020  Door annuleringen in verband met het coronavirus zijn op Schiphol meer dan duizend niet-gebruikte slots. Samen met Air Cargo Netherlands pleit evofenedex ervoor deze niet-gebruikte slots op een flexibele en strategische manier door de slotcoördinator in te laten zetten voor extra vrachtvluchten, in het bijzonder met China. Afhankelijk van het productieniveau moet de extra luchtvrachtcapaciteit voor China flexibel inzetbaar zijn.

KLM kondigde gisteren aan niet op China te vliegen tot in elk geval eind maart. Delta Airlines heeft al afgekondigd tot eind april niet op China te vliegen. Hierdoor valt veel luchtvrachtcapaciteit weg in de Chinese markt, aangezien een deel luchtvracht in de buik van passagierstoestellen wordt vervoerd (belly cargo). Ook een deel van de vrachtvluchten (full freighters) is uitgevallen omdat de Chinese luchthavens kampen met een beperkte afhandelingscapaciteit door een gebrek aan personeel.

Zo veel mogelijk

Intussen is op Schiphol een stuwmeer van goederen ontstaan met bestemming China. Aan de andere kant zijn handels- en productiebedrijven sterk afhankelijk van inkomende goederen uit China. Vervoer door de lucht wordt ingezet voor hoogwaardig en urgente goederen en kan een goed alternatief voor zeevaart zijn. evofenedex roept dan ook op zoveel mogelijk luchtvrachtcapaciteit in te zetten voor de Chinese markt. Dit om achterstanden weg te werken en verdere schade voor ondernemers te voorkomen.

Rogier evofenedex
Contact

Vragen over corona?

Rogier helpt je graag verder