Veranderende maatschappelijke werkelijkheid vraagt om nieuw handelingsperspectief voor internationaal opererende bedrijven

Leestijd 1 minuut

23-4-2021  Internationale handel levert een belangrijke bijdrage aan het realiseren van een aantal Duurzame Ontwikkelings Doelstellingen van de Verenigde Naties en vergroot zo de brede welvaart in de wereld. Dit is ook wat wij als ondernemersvereniging evofenedex nastreven met het stimuleren van internationale handel. Na een lange periode van toenemende globalisering, waarin ook het bedrijfsleven met een groei van handel en investeringen en het creëren van internationale waardeketens wereldwijd de armoede significant heeft weten terug te brengen, zien we een veranderende maatschappelijke werkelijkheid, die vraagt om een nieuw handelingsperspectief voor internationaal opererende bedrijven. Dit handelingsperspectief staat centraal tijdens de Trade Policy Day op maandag 26 april.

Tijdens dit digitale evenement van de Europese Commissie staat de interactie binnen het mondiale handelssysteem centraal. Hierover gaan bijvoorbeeld Valdis Dombrovskis, EU-commissaris voor Handel, en Ngozi Okonjo-Iweala, hoofd van de Wereldhandelsorganisatie, met elkaar in gesprek. Het middagprogramma staat in het teken van de kansen en uitdagingen van globalisering. Hier wordt ingezoomd op eerlijke en duurzame handel en de naleving van regelgeving, normen en waarden. Het complete programma is openbaar te volgen. De Trade Policy Day vindt plaats op maandag 26 april van 9.00 tot 16.30 uur met diverse pauzes.