26-08-2013  Rijkswaterstaat voert groot onderhoud uit aan de Maasbrug in Roermond. Op zaterdag 31 augustus vindt de derde betonstort plaats. Vracht- en landbouwverkeer mag in verband hiermee niet over de brug rijden op zaterdag 31 augustus van 12.00 tot 22.00 uur. Tijdens het storten en uitharden van het beton mogen er namelijk niet te veel trillingen optreden.

Overlast tot minimum beperkt

EVO heeft diverse keren met RWS overlegd om de overlast voor vrachtverkeer tot het minimum te beperken. De brug zou in eerste instantie weken tot maanden afgesloten zijn voor vrachtverkeer. Dit is nu beperkt tot een aantal perioden van enkele dagen rondom de stortwerkzaamheden.

Omleidingen

Vrachtverkeer wordt omgeleid via de A2 en A73. Omleidingsroutes staan ter plaatse met tekstkarren aangegeven. Vrachtverkeer met bestemming Hatenboer/De Weerd kan via de A2 en de N280 zijn bestemming bereiken. Landbouwverkeer wordt omgeleid via het lokale en regionale wegennet (Heel, Wessem, Maasbracht) en de brug bij Wessem. Omleidingsroutes staan ter plaatse aangegeven.

Actuele informatie over de werkzaamheden aan de Maasbrug:

TwitterFacebookWebsite Rijkswaterstaat