13-11-2011  Containerreder Maersk Line begint volgende maand met een dagelijkse lijndienst tussen vier Chinese havens en het noordwesten van Europa.  Onder de naam ‘Daily Maersk’  biedt de rederij elke dag vaste vertrek- en aankomsttijden.

‘Gecontaineriseerd vervoer wordt vanaf nu geleverd met een niet eerder gekende frequentie, betrouwbaarheid en eenvoud’, zegt Maersk in haar bekendmaking.

De ‘motor’ achter Daily Maersk zijn 70 schepen die een dagelijkse dienst verzorgen tussen vier havens in Azië (Ningbo, Shanghai, Yantian en Tanjung Pelepas) en drie havens in Europa (Rotterdam). Dat resulteert in een ‘lopende band’ op de drukste handelsroute.

Ongeacht in welke van de vier Aziatische havens de containers worden geladen, de transporttijd – van cut-off (uiterste aanlevertijd van container voor vertrek schip) tot het moment dat de container in de Europese haven weer beschikbaar is voor de klant, staat vast. Wordt dat niet gehaald, dan biedt de reder een compensatie van 100 tot 300 euro per container.