Doorleren en ondertussen het bedrijf proberen nog beter te maken.

Leestijd: 7 min

15-07-2020  Voor de 24-jarige Madjied Ramdjan, magazijnmedewerker bij leverancier van tuinbouwapparatuur Priva in De Lier, is dat de ideale combinatie. Na zijn mbo-opleiding Logistic Supervisor koos hij voor de hbo-opleiding Logistiek Management. Wij stelden vijf vragen aan hem.  

Wat is je functie?

“In het magazijn van Priva ben ik verantwoordelijk voor het uitlopen en gereed maken van orders en voor het laden en lossen van goederen. Daarbij gaat het om losse producten én eindproducten. We doen namelijk ook aan assemblage voor klanten. Als mijn leidinggevende met vakantie is, neem ik zijn taken wel eens waar, maar in principe ben ik magazijnmedewerker.”

Welke vaardigheden heb je hiervoor nodig?

“We hebben targets die we moeten halen op een dag, maar mogen de dag zelf indelen. Daarom heb je inzicht nodig, zodat je ervoor kunt zorgen dat alle goederen op tijd klaar staan voor verzending. Er wordt dus best wel wat zelfstandigheid van je verwacht. Kom je in het magazijn bijvoorbeeld een beschadigde doos tegen, dan moet je snel schakelen. Onze manager vindt het niet erg, en eigenlijk juist leuk, als je in zo’n geval zelf initiatief neemt en een oplossing zoekt. Omdat ik hier al drie jaar werk, heb ik veel ervaring opgedaan.”

Welke trends zie je in het magazijn?

“In het magazijn van Priva wordt het steeds drukker en elke fout is er één te veel. Als onderdeel van de opleiding Logistiek Management 2 kreeg ik bij de masterclass SLM (strategic logistics management) de opdracht om een verbetertraject op te zetten. Mijn idee was om te onderzoeken of we bij Priva konden gaan werken met scanners. Volgens mij zou dat een mooie moderniseringsslag zijn voor ons warehouse.”

Wat doet de een magazijnmedewerker in 2030 anders dan nu?

“Tijdens de masterclass SLM werd al snel duidelijk dat automatiseren, zoals werken met scanners, veel kansen bieden om fouten te voorkomen en efficiënter te werken. Dat is een trend die ook veel effect heeft op de werkvloer. Ik denk zelfs dat robots langzaam het werk van magazijnmedewerkers gaan overnemen. Om mee te gaan in deze ontwikkelingen, moeten medewerkers zich om- of bijscholen en leren hoe ze met robots kunnen samenwerken en of deze kunnen besturen.”

Welke ambitie heb je zelf?

“Ik wil me graag verder ontwikkelen in de logistiek. Op de eerste lesdag van LM1 wist ik dat ik ook LM2 en de scriptiefase LM3 wilde doorlopen. Er zit nog veel rek in mijn leervermogen en carrière. Mijn droom is om bij een groot bedrijf te werken als logistiek of supply chain manager, misschien wel in het buitenland.”

Opleidingen Logistiek Management

De opleiding Logistiek Management is er op elk niveau. De basisopleiding Logistiek Management 1 is voor jou interessant als je weinig ervaring hebt in de logistiek. Heb je al wat jaren ervaring in de logistiek, dan kan de vakopleiding Logistiek Management 2 een goed instappunt zijn op de weg naar het markterkende post-hbo-diploma Logistiek Management.

Marinke
Contact

Vragen over de arbeidsmarkt?

Marinke en de andere juristen helpen je graag verder