Madjied blijft zich ontwikkelen door zijn passie voor logistiek

“Als je iets leuk vindt om te doen, dan gaat het een stuk sneller”

10-09-2019  Doorleren en ondertussen het bedrijf proberen nog beter te maken. Voor de 23-jarige Madjied Ramdjan, Warehouse Employee bij leverancier van apparatuur voor de tuinbouw Priva in De Lier, is dat de ideale combinatie. 

In het magazijn van Priva is Madjied verantwoordelijk voor het uitlopen en gereed maken van orders en het laden en lossen van goederen. “Het gaat hierbij om losse producten én eindproducten. We doen namelijk ook aan assemblage voor klanten. In het magazijn werken totaal acht medewerkers waaronder meerdere BBL-studenten. Zelf ben ik ook binnen gekomen via een BBL-leertraject. Als mijn leidinggevende met vakantie is dan neem ik zijn taken wel eens waar, maar in principe ben ik magazijnmedewerker”, aldus Madjied.

Droom

Na zijn mbo-opleiding Logistic Supervisor besloot Madjied verder te studeren. Hij koos voor de post-hbo-opleiding Logistiek Management (LM). Madjied: “Ik wil me graag verder ontwikkelen in de logistiek. Op de eerste lesdag van LM1 wist ik dat ik ook LM2 en de scriptiefase LM3 wilde doorlopen. Er zit nog veel rek in mijn leervermogen en carrière. Mijn droom is om bij een groot bedrijf te werken als logistiek of supply chain manager, misschien wel in het buitenland.”

Scanners

In het magazijn van Priva wordt het steeds drukker en elke fout is er één te veel, vindt de magazijnmedewerker. Als onderdeel van de opleiding Logistiek Management 2 (LM2) kreeg Madjied bij de masterclass SLM (strategic logistics management) de opdracht om een verbetertraject op te zetten. Dit kon hij bij Priva uitvoeren. “Mijn idee was om te onderzoeken of we konden gaan werken met scanners. Volgens mij zou dat een mooie moderniseringsslag zijn voor ons warehouse. We onderzoeken nu de implementatie ervan.”

Madjied vertelt dat het tijdens de masterclass al snel duidelijk werd dat deze vorm van automatiseren veel kansen biedt om fouten te voorkomen en efficiënter te werken. Deze trend heeft ook effect op de werkvloer. “Ik denk dat robots langzaam het werk van magazijnmedewerkers gaan overnemen. Om mee te gaan in deze ontwikkelingen, moeten magazijnmedewerkers zich om- of bijscholen. Ze moeten bijvoorbeeld leren hoe ze met robots kunnen samenwerken en ze eventueel kunnen besturen.”

Vertrouwen

Aan passie voor logistiek ontbreekt het niet bij Madjied. “Ik ben altijd geïnteresseerd in hoe andere bedrijven hun logistiek organiseren en ga dan ook vaak met ze in gesprek hierover, zelfs in mijn vrije tijd”. In de huidige arbeidsmarkt is het vanwege de personeelstekorten niet meer zo makkelijk voor werkgevers om ambitieus logistiek talent zoals Madjied te vinden en te behouden. Persoonlijk hecht Madjied veel waarde aan het vertrouwen dat een werkgever heeft in de medewerkers: “Als er vertrouwen is tussen een leidinggevende en een medewerker, dan kan de medewerker groeien, doorontwikkelen in het vakgebied en daarmee ook het werk beter uitvoeren.” 

Pocketguide 'Mens&werk in de logistiek'

Om handels- en productiebedrijven meer en beter inzicht te geven in de gevolgen van de veranderende arbeidsmarkt hebben wij praktijkverhalen en tips van bedrijven en experts verzameld. Ben je op zoek naar voorbeelden van en tips over robotisering, het meekrijgen van medewerkers op de werkvloer bij veranderingen, nieuwe manieren van personeel werven en de Wet arbeidsmarkt in balans? Vraag dan het boekje kosteloos aan.

Video

“Als je iets leuk vindt om te doen, dan gaat het een stuk sneller”

Om deze video te kunnen bekijken moet je onze cookies accepteren. Meer informatie vind je in onze cookieverklaring.

Marinke
Contact

Vragen over de arbeidsmarkt?

Marinke en de andere juristen helpen je graag verder