Masterplan Spoorvervoer centraal tijdens Spoorcafé

Onze voorzitter Steven Lak geeft op 25 januari een lezing over het Masterplan Spoorvervoer.

10-01-2018  Start het nieuwe jaar goed door deel te nemen aan het Spoorcafé op 25 januari. Steven Lak, voorzitter van onze verenging, geeft een gastlezing over het Masterplan Spoorvervoer. Andere thema’s die voorbij komen zijn de ontwikkelingen in de binnen- en zeevaart en de relatie ervan met het spoorgoederenvervoer.

Masterplan Spoorvervoer

Vanuit de spoorgoederensector wordt gewerkt aan een ambitieus masterplan om het aandeel van het spoorgoederenvervoer te vergroten en het wegverkeer te ontlasten. In dit plan staan concrete afspraken tussen verschillende partijen om het spoorgoederenvervoer te verbeteren. Zo is het de bedoeling dat het voor verladers aantrekkelijker wordt om een deel van het vervoer te doen via het spoor. Het aandeel van dit soort gesplist vervoer, ook wel modal split genoemd, moet worden verhoogd van zes procent naar vijftien procent in 2040.

Spoorcafé 2018

Voorlichtingsbureau Rail Cargo organiseert vier tot vijf keer per jaar het Spoorcafé. Een initiatief waarbij iedere editie een gastlezing wordt gegeven over een actualiteit, gevolgd door een discussie en netwerkborrel. De eerste editie van 2018 vindt plaats op 25 januari bij Brasserie het Zalmhuis te Rotterdam. De inloop is vanaf 17.00 uur. Leden van evofenedex kunnen zich gratis aanmelden. Ga voor meer informatie en aanmelden naar de website van Rail Cargo.

Onze ledenadviseur Martijn
Contact

Vragen over vervoer?

Martijn en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder