27-03-2012 Opslag en overslag zijn belangrijke functies in de logistieke keten van veel bedrijven. In Nederland staan ongeveer 30.000 magazijnen, overslagcentra, hubs en terminals van enige omvang. Intern transport en opslag, ook wel material handling genoemd, is dan ook een belangrijke sector met vele innovaties.

Toch speelt material handling in zowel het logistiek hoger onderwijs als academisch onderzoek een marginale rol. Een rol die bovendien onder druk staat, in de competitie om schaarser wordende middelen.

Forum

Om het belang van material handling beter voor het voetlicht te brengen en om onderwijs en onderzoek in contact te brengen met de industrie en gebruikers van dergelijke systemen, heeft de Stichting Logistica het Material Handling Forum (MHF) opgericht.

EVO is partner van dit forum. Door de contacten met EVO-leden en inzicht in de behoeften op het gebied van interne logistiek, helpt de verladersorganisatie mee een brug te bouwen tussen de wetenschap en de praktijk.

Seminar

In het kader hiervan nodigt EVO nodigt u uit voor het seminar ‘Flexibiliteit in magazijnen’ op 17 april 2012 op de Technische Universiteit Eindhoven. Op dit seminar zal bedrijfsadviseur Arjen Lagerweij van EVO de presentatie ‘variabel maken van kosten’ verzorgen.