Mbo’ers online werven en selecteren met PlaytoWork

Duurzame plaatsing door serious games

Als bedrijf heb je soms vacatures voor mbo’ers, maar weet je niet hoe je die online kunt bereiken. Het snelgroeiende platform PlaytoWork heeft hiervoor een handige tool ontwikkeld. Deze gratis app voor werkzoekenden richt zich speciaal op mbo-jongeren van 18 tot 27 jaar. In de app zijn als een soort assessment serious games verwerkt. Daarmee hebben de deelnemers hun eigen hard en soft skills zoals vaardigheden, persoonlijkheid en gedrag in beeld gebracht. Inmiddels heeft het platform al meer dan 55.000 mbo’ers die hun profiel hebben opgeslagen in de app en 800 succesvolle matches gerealiseerd. Ook voor meerdere bedrijven met een logistieke of handelsfunctie.

Geprekwalificeerde kandidaten en duurzamere matches

PlaytoWork belooft beter passende kandidaten omdat het aantal onnodige selectiegesprekken door de voorselectie fors wordt teruggebracht. Via de app wordt een op de drie kandidaten aangenomen, terwijl het marktgemiddelde een op de zestien is. Bovendien wordt inzichtelijk gemaakt of de jongere bij de mentaliteit en cultuur van het bedrijf past en omgekeerd. De jonge deelnemers hebben hun zelfinzicht vergroot, weten beter wat voor werk ze willen doen en bij wat voor soort bedrijf ze willen werken. Het verkleinen van de kans op een mismatch levert duurzamere plaatsingen op.

De jongeren krijgen vanuit de app vacatures te zien die bij hun profiel en interesses aansluiten, en eventueel een advies voor een vervolgstudie. Het bedrijf ziet passende kandidaten verschijnen op hun vacatures, die niet per se een studie hebben gevolgd in de richting van de vacature, maar die wel prima aansluiten op de werkzaamheden, bedrijfscultuur en mentaliteit.

Netwerk vergroten

Veertig procent van de Nederlandse beroepsbevolking bestaat momenteel uit mbo’ers. Daarvan is een derde in een Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) bezig en twee derde volgt de Beroeps Opleidende Leerweg (BOL). In totaal gaat het om 500.000 leerlingen op jaarbasis, waarvan er elk jaar zo’n 100.000 de arbeidsmarkt op gaan. Hiervan hebben vooral de BOL-leerlingen, die niet wekelijks werken, behoefte aan het vergroten van hun netwerk. Aan de andere kant hebben bedrijven behoefte aan nieuwe instromers uit het mbo maar zij hebben moeite deze te vinden. Vaak worden instrumenten als LinkedIn ingezet, maar daar zitten de meeste mbo’ers niet op.

Hoe het werkt?

Na het aanmelden van de vacature(s) (inclusief soft skills) door het bedrijf, maakt de app de match met de juiste kandidaten. Bij passende matches kan de werkzoekende rechtstreeks contact opnemen met een of meerdere kandiaten via WhatsApp, telefoon of email. PlaytoWork kan ook ingezet worden om matchende kandidaten in hun database actief te benaderen en voor te stellen. Dit kan voordelen bieden bij werving in de huidige krappe arbeidsmarkt en bij de selectie van een groot aantal kandidaten. Kijk op https://playtowork.nl/werkgevers/ voor meer informatie.

Social enterprise

Voortgekomen uit een in 2016 gestarte publiek-private samenwerking, is PlaytoWork een social enterprise. De organisatie volgt de code sociale ondernemingen (waar onder ander impact maken bovenaan staat en winst maken geen hoofddoel op zich is) en heeft als doelstelling haar kennis in te zetten om de afstand tussen bedrijfsleven en onderwijs te overbruggen.

Aanmelden HR-update

Doe jij voldoende om de concurrentiestrijd om nieuwe medewerkers te winnen? Meld je aan voor de HR-update en krijg iedere maand de laatste trends en ontwikkelingen rondom de dynamische arbeidsmarkt in je mailbox.