Meer aandacht voor soft skills in vernieuwde opleiding Logistiek Teamleider

Aanmelden voor september is nog mogelijk

27-07-2020  evofenedex heeft de opleiding Logistiek teamleider geactualiseerd. Waar voorheen vooral de nadruk lag op de logistieke processen, is er nu meer aandacht in de lesstof voor persoonlijke ontwikkeling, sociale en communicatieve vaardigheden, leiderschap, teamwerk en teambuilding.

Het toegevoegde onderwerp persoonlijke ontwikkeling is voortgekomen uit de wens vanuit het bedrijfsleven om hun werknemers meer instrumenten te geven om zichzelf en hun teamleden beter te begrijpen. Dit thema bevat bijvoorbeeld ook een test voor cursisten om te kijken hoe zij informatie het best in zich opnemen.

Cases

Ook communicatie is nu een belangrijk onderdeel van de opleiding. Van logistiek teamleiders wordt immers verwacht dat zij verschillende soorten gesprekken kunnen voeren, conflicten kunnen voorkomen of sussen maar ook dat zij met verschillende soorten afdelingen kunnen communiceren. Cursisten leren dit door onder meer cases, oefenen en spiegelen met collega-cursisten.

Leiderschap

Het thema leiderschap krijgt vanzelfsprekend volop aandacht in de opleiding, en dan met name leiderschap bij veranderingen, inzicht krijgen in de persoonlijkheden binnen een team en hoe een leidinggevende iedere medewerker op de juiste wijze kan inspireren en motiveren. Tot slot is het thema teamwerk en teambuilding toegevoegd aan de opleiding om cursisten de kennis en kunde te geven om een team te bouwen, een team beter te maken en de resultaten van een team te kunnen analyseren.

Dag- of avondopleiding

De opleiding Logistiek Teamleider is gericht op (toekomstig) beheerders van een magazijn of gedeelte van een magazijn, zoals een ‘voorman magazijn of expeditie’, die functioneel leiding geeft aan een groep medewerkers en vaak ter ondersteuning meewerkt. De opleiding is zowel in een dag- als een avondvariant te volgen. In september starten er meerdere klassen in Utrecht en Zoetermeer.

Marcel
Contact

Vragen over magazijnen?

Marcel en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder