Meer EU-geld voor veilige truckparkings

Europese Commissie stelt geld beschikbaar voor meer beveiligde parkings langs Europese wegennet

06-11-2018  Vrachtwagenchauffeurs in de Europese Unie krijgen meer plekken waar ze veilig kunnen parkeren. Europees Commissaris Violeta Bulc (Transport) laat weten dat er meer geld beschikbaar komt voor beveiligde parkeerplaatsen langs snelwegen.

Dat beveiligde parkeerplaatsen hard nodig zijn, bewijzen de cijfers. In 70 procent van de gevallen vinden ladingdiefstallen plaats op onbeveiligde parkeerplaatsen. Daarnaast blijkt dat ook incidenten met migranten hoofdzakelijk plaatsvinden op onbeveiligde truckparkings. Dat tezamen zorgt ervoor dat er een grote behoefte is aan nieuwe beveiligde truckparkings in Europa.

Dezelfde eisen voor veilige truckparkings

Bulc laat onderzoeken waar langs het Europese snelwegnetwerk een tekort aan veilige parkeerplekken is. Daarnaast moeten de Europese truckparkings aan dezelfde eisen voldoen zodat duidelijk is of een truckparking veilig is en welke voorzieningen aanwezig zijn. Ook moet op voorhand voor de chauffeur duidelijk zijn of er nog parkeerplaatsen beschikbaar zijn en wat de kosten zijn.

Belangrijke stap

Wij juichen het initiatief toe en zijn blij dat er nu stappen worden gezet om de parkeerproblematiek internationaal aan te pakken. Al langer maken wij ons hard voor voldoende veilige parkeerplaatsen waar chauffeurs hun rust kunnen pakken. Essentieel voor het succes van nieuwe beveiligde truckparkings is om het voor chauffeurs mogelijk te maken hun wekelijkse rust op deze parkings door te brengen. 

 

 

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder