Meer geld voor innovatiekrediet

Overheid trekt miljoenen extra uit voor innovatieve projecten

17-05-2018  Het Rijk heeft het budget voor klinische ontwikkelingsprojecten met 10 miljoen euro verhoogd naar 30 miljoen euro. Het budget voor technische ontwikkelingsprojecten blijft ongewijzigd vastgesteld op 40 miljoen euro.

Het verhoogde budget voor klinische ontwikkelingsprojecten is op 11 mei vastgesteld. Inschrijving staat natuurlijk ook open voor bedrijven die lid zijn bij ons.

Aanvragen

Voor technische ontwikkelingsprojecten is nog ruim voldoende budget beschikbaar en kunnen nog aanvragen worden ingediend. Het gaat hierbij om de ontwikkeling van veelbelovende en uitdagende innovaties met een uitstekend marktsperspectief. Alle bedrijven, zowel starters als gevestigde bedrijven, kunnen profiteren van het Innovatiekrediet. Heeft u plannen voor een baanbrekende innovatie: kijk op de website of vraag vrijblijvend advies door middel van de quickscan.

 Met het Innovatiekrediet wil het ministerie van Economische Zaken en Klimaat een bijdrage leveren aan de innovatiekracht en een duurzame groei van de Nederlandse economie. De overheid vult met het Innovatiekrediet een gat op de kapitaalmarkt, waarbij innovatieve projecten niet geheel uit eigen middelen of door de markt kunnen worden gefinancierd. In deze fase is er nog geen omzet en zijn ondernemers druk bezig met het realiseren van hun innovatie doende om iets werkend te krijgen.

Onze bedrijfsjurist Peter
Contact

Advies nodig of vragen?

Peter en de andere bedrijfsjuristen helpen je graag verder