06-01-2017  De politiek moet structureel meer geld beschikbaar stellen voor onderhoud van infrastructuur. Dat heeft EVO donderdag laten weten in actualiteitenrubriek EenVandaag, in reactie op het feit dat het aantal storingen aan tunnels, bruggen en andere infrastructuur vorig jaar meer dan verdubbeld is.

Deze toename blijkt uit uit cijfers van Rijkswaterstaat die EenVandaag in handen heeft. Ging het in 2015 nog om 63 storingen, vorig jaar waren het er 142.

De bekendste ‘storing’ betrof de Merwedebrug die, nadat er haarscheurtjes waren geconstateerd in de constructie, twee maanden werd afgesloten voor al het vrachtverkeer. Alle storingen samen zorgden volgens de Verkeersinformatiedienst (VID) voor vele honderden kilometers file. Bekijk hier het hele item, waarin EVO zich kritisch uitlaat over het vele aantal storingen.

EenVandaag vroeg bij Rijkswaterstaat het aantal storingen op die tot files of overlast voor het verkeer zorgen. Een van de belangrijkste knelpunten het afgelopen jaar was de Afsluitdijk. De bruggen aan beide kanten van de dijk hadden ieder acht keer te maken met een fikse storing met lange files en uren oponthoud tot gevolg.