27-07-2011  Bevoorrading van winkels in de vroege ochtend of avond wordt steeds meer toegepast door de winkelketens.  EVO roept bedrijven met winkels in Zuid-Hollandse steden op deze ‘dagranddistributie’ te overwegen.

Op dit moment wordt dit concept door o.a. Albert Heijn en Kruidvat op grote schaal toegepast. In Zuid-Holland heeft Rotterdam een voortrekkersrol omdat dagranddistributie hier al jaren een belangrijke plaats inneemt in de stedelijke distributie. Inmiddels hebben meerdere gemeenten groen licht gegeven voor dit concept. Tegelijkertijd heeft een groot aantal gemeenten afspraken gemaakt met o.a. EVO om de dagranddistributie uit te gaan rollen.

De grote voordelen van dagranddistributie zijn besparing van brandstofverbruik en uitstoot van schadelijke stoffen en maakt het verkeer in de binnensteden veiliger.

Dagranddistributie is de pilotfase allang gepasseerd en worden aanzienlijke volumes volgens dit concept naar de (binnen)steden vervoerd. Het kan niet op alle winkellocaties worden toegepast, maar wel op veel, al of niet door aanvullende maatregelen te treffen.

Geïnteresseerde bedrijven kunnen contact opnemen met beleidsadviseur Kamil Górak d.m.v. het contactformulier op deze pagina.