Thema is 'duurzaam transport in juridisch perspectief'

Leestijd 1 minuut

01-04-2022  Het SVA-congres vindt dit jaar plaats op dinsdag 24 mei in het Postillionhotel in Rotterdam. Het thema van het congres is ‘duurzaam transport in juridisch perspectief’. Het programma duurt van 13.30 uur tot ongeveer 17.30 uur en wordt afgesloten met een borrel en diner.   

Het thema speelt dit jaar in op de huidige ontwikkelingen. Het aandeel van de transportsector in de emissie van broeikasgassen bedraagt naar schatting 25 procent. Om dit aandeel omlaag te krijgen, zijn maatregelen van technische aard nodig, zoals andere energiebronnen en een efficiënter gebruik van vervoermiddelen. Tijdens het congres wordt stilgestaan bij de vraag hoe die maatregelen doorwerken in contracten en wetgeving.

Recente jurisprudentie

Keynote-spreker professor mr. Gerrit van der Veen, hoogleraar milieurecht aan de faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen en advocaat en partner bij AKD, zal aandacht besteden aan recente jurisprudentie waarin bedrijven worden aangesproken op hun verantwoordelijkheid voor het verminderen van de CO2-uitstoot. Vervolgens zijn er workshops over onderwerpen rond het thema, maar ook over CRM-aansprakelijkheid.

Het programma en praktische informatie over het congres vind je op de website van SVA. Ook kun je je op die site aanmelden voor het congres.   

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder