Mening ondernemers gevraagd over onderzoek A4 Burgerveen-N14

Informatieavond voor ondernemers, inwoners en andere belanghebbenden

06-02-2020  Ondernemers kunnen tot en met 5 maart hun mening geven over de Ontwerpstructuurvisie (onderzoek) naar het traject A4 Burgerveen-N14. Om de doorstroming op dit traject te verbeteren, hebben de bestuurders van verschillende overheden, waaronder de minister van Infrastructuur en Waterstaat, een voorkeursalternatief voorgesteld.

De belangrijkste maatregelen uit het voorkeursalternatief zijn:

  1. het vervangen van het Ringvaartaquaduct Haarlemmermeer in de richting Leiden-Den Haag
  2. de aanleg van een extra rijstrook langs het hele traject vanaf knooppunt Burgerveen tot de N14 in beide richtingen
  3. de uitbreiding van de A4 tussen Zoeterwoude-Rijndijk en Hoogmade met twee rijstroken per richting. Hiermee verbetert de uitwisseling van verkeer tussen de hoofd- en parallelrijbaan ter hoogte van de N11

Reactie indienen

Het indienen van een reactie, ook wel een zienswijze genoemd, en het downloaden van de Ontwerpstructuurvisie kan via de projectwebsite. Eventuele reacties kun je tot en met 5 maart ook sturen naar j.mensies@evofenedex.nl.

Informatieavonden

Rijkswaterstaat houdt op 10 en 11 februari informatieavonden voor ondernemers, inwoners en andere belanghebbenden in Nieuwe Wetering en Voorschoten.

Achtergrond project

Na de openstelling van de vernieuwde A4 tussen Burgerveen en Leiden in het voorjaar van 2015 bleven er problemen met de doorstroming bij Leiden. Het tracé staat elk jaar op verschillende plaatsen hoog tot zeer hoog in de filetop-100. Ook stond de A4 Burgerveen-N14 recent voor de derde achtereenvolgende keer op de eerste plaats voor wat betreft de duurste file (fileschade vrachtauto’s) van Nederland. In 2019 is het wegdeel bij de verdiepte ligging door de Stichting Incidentmanagement Nederland aangemerkt als gevaarlijkste stuk snelweg van Nederland. Hier gebeuren geregeld ongelukken die ook effect hebben op de doorstroming.

Beeld: Rijkswaterstaat, Joop van Houdt

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder