Werk aan de winkel voor bedrijven

Leestijd 2 minuten

12-11-2021  Slechts een klein deel van de handels- en productiebedrijven heeft een toekomstbestendig personeelsbeleid rondom hun logistiek vastgelegd. Vooral het midden- en kleinbedrijf blijft achter. Dat blijkt uit een onderzoeksrapport dat vandaag werd gepresenteerd op het evenement Mens&Werk.

Sander Nieuwenhuizen van ondernemersvereniging evofenedex vindt de ontwikkelingen uit het rapport zorgelijk: “De logistiek is fors aan verandering onderhevig en heeft een groot effect op het beleid rondom arbeid en de gestelde eisen aan logistieke functies. Personeelstekorten, vergrijzing, coronacrisis, globalisering en digitalisering zijn maar een paar voorbeelden van de ontwikkelingen van dit moment. Om succesvol te blijven, moeten bedrijven verder kijken dan de dag van vandaag. Er is dus werk aan de winkel.”

Personeelstekort blijft groeien

Het personeelstekort bij logistieke functies in handels- en productiebedrijven is zoals verwacht verderop opgelopen in 2021. Voor vrijwel alle functiegroepen wordt een verdere stijging van het aantal arbeidsplaatsen verwacht en ook vaker een tekort. Het grootste tekort gaat spelen bij de functies van logistiek medewerker, chauffeur, ICT-medewerker en planner. Hoewel het personeelstekort oploopt, zien we dat bedrijven geen andere aanpak hebben ingezet of verwachten in te zetten om aantrekkelijk te zijn als werkgever. Terwijl dat wél nodig is om medewerkers te vinden en aan je te binden. Denk hierbij aan een goede balans tussen werk en privé, goede arbeidsvoorwaarden en doorgroeimogelijkheden.

Strategisch personeelsbeleid noodzakelijk

Ook heeft een derde van alle bedrijven geen strategisch hr-beleid vastgelegd dan wel middelen beschikbaar gesteld voor digitalisering, ontwikkeling van medewerkers, duurzame inzetbaarheid en diversiteit, terwijl strategisch personeelsbeleid noodzakelijk is om concurrerend te blijven. Als het niet lukt om personeel te behouden, vacatures in te vullen of succesvol te innoveren, kan dit leiden tot hogere kosten en een lagere productiviteit. Dat heeft een negatief effect op de winstgevendheid en concurrentiepositie van bedrijven. Hier ligt dus een zeer grote uitdaging voor handels-en productiebedrijven, zo concludeert het onderzoeksrapport van evofenedex.

Voor het derde jaar op rij heeft evofenedex in samenwerking met ABN AMRO en Olympia dit trendonderzoek onder haar leden uitgezet. Het doel is om inzicht te krijgen in de toekomstige arbeidsmarkt en in de stand van zaken rond het door bedrijven ingezette strategisch personeelsbeleid. Het onderzoek is uitgevoerd door onderzoeksbureau InfoResult en vandaag gepresenteerd tijdens het hybride evenement Mens&Werk in de logistiek.

Aanbevelingen

  • Geef prioriteit en besteed tijd aan strategisch hr-beleid.
  • Ga oplopende personeelstekorten duurzaam te lijf.
  • Investeer in gezond werken, welzijn, vitaliteit en in goed werkgeverschap.
  • Besteed veel extra aandacht aan wendbaarheid en flexibiliteit.
  • Investeer in talentontwikkeling.
  • Betrokken werknemers vergroten het succes van innovaties en digitaliseringstrajecten.

Het rapport is hieronder en via www.evofenedex.nl/mens-en-werk te downloaden. Daar zijn ook tips, handvatten en praktijkvoorbeelden te vinden om strategisch personeelsbeleid toekomstbestendig te maken.

Marinke
Contact

Vragen over personeel en organisatie?

Marinke en de andere juristen helpen je graag verder