Mercedes-Benz BestelautoMerk van het Jaar 2017

Mercedes-Benz is de winnaar van de evofenedex-verkiezing ‘BestelautoMerk van het Jaar 2017.

23-10-2017  Het merk met de ster won de strijd om de enige publieksprijs voor bestelauto’s van runners-up Ford en Volkswagen. Vooral in de categorieën innovatie, onderhoudskosten en betrouwbaarheid deed Mercedes het goed.

bestelauto

De BestelautoMerk van het Jaar-verkiezing is een echte gebruikersprijs. Er komt geen jury aan te pas, maar ondernemers – die dagelijks met zo’n zesduizend bestelauto’s onderweg zijn of ze in hun bedrijf inzetten - beoordelen de diverse merken op aspecten als brandstofverbruik, uitvoeringsmogelijkheden, bestuurderservaringen, dealernetwerk en vernieuwing.

Betrouwbaarheid

Mercedes eindigde in zeven van de acht categorieën in de Top Drie en scoorde hoog op de onderdelen innovatief vermogen, voldoen aan de verwachtingen, ervaringen uit het verleden, onderhoudskosten en betrouwbaarheid. Ook kreeg Mercedes van zijn gebruikers het hoogste aantal sterren. “Mercedes heeft de mogelijkheid van vier jaar onbeperkte garantie. Dat is voor onze voertuigen, die 150.000 kilometer per jaar rijden, erg belangrijk”, schreef een deelnemer. 

Dealer

Naast Mercedes-Benz haalden Ford en Volkswagen de top drie van de verkiezing. Volkswagen scoorde hoog op het gebied van gunstige onderhouds- en verbruikskosten, terwijl Ford- bezitters vooral tevreden zijn over hun dealer. Toyota kwam naar voren als het merk met de minste storingen en Iveco won in de categorie beste standaarduitvoering.

Klanten

Machiel van der Kuijl, algemeen directeur van evofenedex, reikte de Bestelautomerk van het Jaar-prijs uit aan Mark Horsten, de sales manager Van’s van Mercedes-Benz Nederland. Laatstgenoemde was erg content met de onderscheiding. “Bij deze verkiezing zijn het de gebruikers zelf – onze klanten – die hun waardering voor ons merk uitspreken, wat voor ons heel belangrijk is”, aldus Horsten, volgens wie de titel ook zeker afstraalt op het dealernetwerk van Mercedes-Benz.

Servicebelang

evofenedex onderstreept met de verkiezing van het BestelautoMerk van het Jaar het belang van de service voor ondernemers, die een bestelauto nodig hebben om hun werk te doen. Renault won in 2015 de eerste editie van de verkiezing, Mercedes-Benz is nu dus de opvolger.  

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder