30-07-2014   Mercedes-Benz heeft deze week in Berlijn de nieuwe generatie van de Vito onthuld. Om de potentiële klantenkring voor deze lichte bestelauto te vergroten, komt de ‘Nieuwe Vito’ ook op de markt met voorwielaandrijving. Die techniek is goedkoper dan achterwiel- en vierwielaandrijving en Mercedes ziet dat andere merken met voorwiel-aangedreven bestelauto’s goed zaken doen.

Versies

De Vito komt dit najaar bij de dealers beschikbaar als gesloten bestelauto en als ‘bus’ met dubbele cabine en als Vito Tourer voor personenvervoer. De bestelautoversie is te verkrijgen in drie lengtes.

Vermogen

De Duitse fabrikant biedt de keuze tussen een 1,6 liter turbodiesel en een 2,15 liter turbomotor. De eerste is te krijgen met 88 of 114 pk vermogen, de tweede met 136, 163 of 190 pk.

Langer

De Vito heeft een gestroomlijnd uiterlijk, met een front in dezelfde lijn als de kleinere bestelauto Citan en de onlangs gepresenteerde ‘V-klasse’ personenauto. Om de voetgangersveiligheid te vergroten, is de voorkant 140 millimeter langer gemaakt.

De Vito wordt, net als de V-serie, geassembleerd in de Daimler-fabriek in het Spaanse Vittoria.