15-01-2015  Het gebruik van digitale vrachtbrieven bespaart het bedrijfsleven jaarlijks 100 miljoen euro. Dat zei minister Henk Kamp van Economische Zaken in een speech tijdens een conferentie over regelgeving voor het bedrijfsleven.

Volgens Kamp mogen technologische en digitale innovaties niet geremd worden door te specifieke regels. Wetgeving op dit soort zaken moet juist flexibel en toekomstbestendig zijn, zodat deze innovaties kunnen leiden tot nieuwe producten en diensten, ofwel nieuwe omzetmodellen.

Regelgeving

Tijdens de zogeheten Better Regulations-conferentie in Amsterdam zei de minister dat het 'toekomst-bestendig' maken van nieuwe regelgeving op innovaties een prioriteit is voor Nederland tijdens het huidige voorzitterschap van de Europese Unie. Nederland is dat nog tot en met juni van dit jaar.

Besparen

Ook het aanpakken van de regeldruk staat voor Nederland tijdens het voorzitterschap hoog op de agenda, aldus Kamp. Technologische innovaties kunnen helpen die druk omlaag te brengen, zei de minister. Hij refereerde aan calculaties van EVO, die aantonen dat bedrijven jaarlijks in totaal 100 miljoen euro kunnen besparen als zij gebruik maken van digitale vrachtbrieven.