24-08-2011  DKV stelt klanten klanten een on board unit ter beschikking die zij in verschillende landen kunnen gebruiken. De DKV Box wordt geaccepteerd door alle tolsystemen van Viá T in Spanje en TIS PL in Frankrijk.

Sinds kort kan de DKV Box ook worden gebruikt voor het afrekenen van de tol voor de Liefkenshoektunnel tussen Antwerpen en Rotterdam.

Kortingen

Gebruikers van de DKV Box profiteren van kortingen van de exploitanten. Zo besparen DKV-klanten in Frankrijk tot 13 procent en in Spanje zelfs tot 50 procent. Bij de Liefkenshoektunnel betalen zij 13,16 euro in plaats van 18 euro. Bovendien kunnen chauffeurs aparte lanen bij de tolstations gebruiken en dat scheelt wachttijd.

Bruggen en parkeerplaatsen

De chauffeur kan met de DKV Box ook de tol voor de Franse bruggen Pont de Normandie en Pont de Tancarville en de kosten voor bepaalde bewaakte parkeerterreinen in Frankrijk en Spanje afrekenen. Alle gemaakte kosten staan op één overzichtelijke rekening.

Op twaalf bewaakte parkeerterreinen in Frankrijk en voorlopig twee in Spanje kunnen DKV-klanten gebruikmaken van services, die giraal via de DKV Box en DKV Card worden afgerekend.