07-12-2016  EVO heeft onlangs heftruckcertificaten uitgereikt aan tien cursisten met een bijstandsuitkering. De tien verse heftruckchauffeurs namen deel aan het project Centurion. In dit project helpt de gemeente Zoetermeer, in samenwerking met leerbedrijf DSW, mensen met een bijstandsuitkering aan werkritme en werkervaring om vervolgens door te groeien naar regulier werk. “Wij zagen de kansen op de arbeidsmarkt voor tien van deze mensen groeien als zij een heftruckcertificaat zouden behalen”, legt directeur Remco Wijnia van DSW uit.

Speciale aanpak

EVO heeft een lange ervaring met scholingsprogramma’s van gemeenten en biedt een maatwerkoplossing. In Zoetermeer vereiste de scholing van tien cursisten met een verschillende taalachtergrond een speciale aanpak. Door jarenlange ervaring weten docenten hiermee om te gaan en zorgen zij ervoor dat de kandidaten met plezier naar de opleiding komen. “Als zij meer tijd nodig hadden, kregen zij dat”, vertelt Pim van der Waal, senior manager bij EVO.

Zelfbewustzijn

Chris Stam, teammanager werk, scholing en inkomen bij de gemeente: “Wellicht kunnen we in de toekomst met de opleidingen uitbreiden naar bijvoorbeeld orderpicker of magazijnmedewerker, maar denk ook aan vaardigheidstrainingen. In samenwerking met EVO en DSW kunnen we de bijstandsklanten minimaal een half jaar aan werk en dus uit de uitkering helpen. Dat verstevigt hun zelfbewustzijn en zelfredzaamheid. Ze zijn weer productief en krijgen vertrouwen in hun positie op de arbeidsmarkt.”

Maatwerkoplossing

Bedrijven en overheidsdiensten die ook op zoek zijn naar een maatwerkoplossing, kunnen terecht bij EVO. Neem contact op met één van de opleidingsadviseurs in de regio of mail naar opleidingen@evo.nl