Miljoenen voor betere doorstroming A12

De provincie Zuid-Holland reserveert een bedrag naast de 100 miljoen van het Rijk

23-05-2018  Goed nieuws voor filerijders in Zuid-Holland. De provincie Zuid-Holland trekt miljoenen uit voor een betere doorstroming van het verkeer op de A12 tussen Gouda en De Meern. Dat is ook nodig want vertraging door files op dit traject zijn aanzienlijk.

De maatregelen worden genoemd in een notitie die het provinciebestuur in juni vaststelt. Veel van de onderwerpen zijn gericht op de aanpak van filevorming en een betere doorstroming. Samen met het Rijk wil de provincie de fileproblemen tussen Gouda en Utrecht te lijf.

Geen toeval

Dat de provincie miljoenen apart zet voor de A12 is geen toeval. Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat heeft afgelopen december toegezegd de 100 miljoen euro extra uit het regeerakkoord in te zetten voor maatregelen op de A12. De provincie noemt het opportuun om dan zelf ook een bedrag te reserveren.

Onderzoek

Concrete maatregelen voor de A12 worden nog niet genoemd. “Dat moet uit onderzoek of verkenning blijken”, zegt gedeputeerde Floor Vermeulen. “Misschien komt daaruit naar voren dat een parallelstructuur een oplossing is. Je kunt ook denken aan langere in- en uitvoegstroken, bijvoorbeeld bij Nieuwerbrug/Waarder. En kijk ook naar de effecten van de nieuwe randwegen bij Woerden.”